آیا مشوق های مالیاتی موثر هستند؟
مبنای تشخیص مالیات بر اجاره چیست؟
? آیا مشوق های مالیاتی موثر است ؟
? از جمله مهمترین بخشهایی که در اقتصاد ایران از معافیت مالیاتی بهره میبرند میتوان به؛
◾️ سرمایه گذاری به صورت عام،
◾️ بخش تعاون،
◾️ بخش کشاورزی،
◾️ شرکتهای بورسی،
◾️ مناطق آزاد تجاری-صنعتی،
◾️ مناطق کمتر توسعه یافته،
◾️ شهرکهای صنعتی،
◾️ مناطق ویژه اقتصادی،
◾️ امور خیریه،
◾️ امور فرهنگی،
◾️ مسکن اجارهای،
◾️ سود سپردههای بانکی،
◾️ صادرات،
◾️ فعالیتهای ورزشی،
◾️ شرکتهای دانش بنیان و
◾️ فعالیتهای تولیدی
? اشاره کرد که برای بسیاری از آنها این معافیت به صورت تعطیلی مالیاتی در نظر گرفته شده است.
? مشخص نبودن هزینه-درآمدی این مشوقها و طولانی بودن طول دوره برخورداری از معافیتها از جمله مهمترین معایب دیگر نظام مشوقهای مالیاتی در ایران است.
مبنای تشخیص مالیات بر اجاره:
? مطابق ماده ۵۴ قانون مالیاتهای مستقیم: درآمد اجاره بر اساس قرارداد اعم از رسمی یا عادی مبنای تشخیص مالیات قرار میگیرد و در مواردی كه قرارداد وجود نداشته باشد یا از ارائه آن خودداری گردد و یا مبلغ مندرج در آن كمتر از هشتاد درصد (۸۰%) ارقام مندرج در جدول املاك مشابه تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی كشور باشد و نیز در مورد ماده (۵۴ مكرر) این قانون، میزان اجاره بها بر اساس جدول اجاره املاك مشابه تعیین خواهد شد.
▪️تبصره ۱- در صورتی كه مستأجر جزء مشمولین تبصره (۹) ماده (۵۳) این قانون باشد، اجاره پرداختی مستأجر ملاك تعیین درآمد مشمول مالیات اجاره خواهد بود.
▪️تبصره ۲- چنانچه بر اساس اسناد و مدارك مثبته معلوم شود اجاره ملك بیش از مبلغی است كه مأخذ تشخیص درآمد مشمول مالیات قرار گرفته است، مالیات مابهالتفاوت طبق مقرارت این قانون قابل مطالبه و در صورت اعتراض مودی، پرونده قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف موضوع این قانون خواهد بود.
▪️تبصره ۳- در مواردی كه درآمد اجاره واقعی كمتر از درآمد تعیین شده طبق مقرارت این ماده باشد و مالیات تعیین شده مورد اعتراض مؤدی باشد، در این صورت پرونده قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف مالیاتی موضوع این قانون خواهد بود.
بدون دیدگاه