بدهی مالیاتی و چگونگی نحوه پرداخت، از سوالاتی است که بدهکاران مالیاتی از مشاوران مالیاتی می پرسند و از دغدغه آنهاست که این بدهی مالیاتی را آیا میتوان به هر صورت ترتیب پرداخت یا تقسیط و… برای آن در نظر گرفت؟ همینطور آیا در این صورت گواهی مالیات از جانب سازمان صادر خواهد شد؟در این نوشتار توضیح مطلب را می خوانید؛
بدهی مالیاتی و چگونگی صدور گواهی مالیات
اولا باید در نظر گرفت که بطور کلی ،صدور گواهی مالیاتی منوط به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده می باشد
◾️تبصره (۱)
?بدهی مالیاتی اشخاص ثالث در محلی که متقاضی، به نشانی آن، درخواست صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی/ پروانه کسب یا کار نموده است (به جز در صورت وجود مسئولیت بر اساس مقررات ماده ۱۸۲ قانون مالیات های مستقیم) مانع صدور گواهی مالیاتی برای متقاضی نخواهد بود.
◾️تبصره (۲)
?آن بخش از مالیات مودی که در جریان رسیدگی و تشخیص باشد یا در هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی یا تجدید نظر مطرح بوده و به مرحله قطعیت نرسیده باشد، مانع صدور گواهی مالیاتی نخواهد بود.
◾️تبصره (۳)
?در مواردی که مودی از رای قطعی هیات حل اختلاف مالیاتی به شورای عالی مالیاتی یا دیوان عدالت اداری شکایت نماید، چنانچه رای مورد شکایت، از طرف این مرجع، نقض شده باشد، بدهی مالیاتی تا زمان صدور رای هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم (هیات هم عرض) قطعی شده تلقی نشده و مانع صدور گواهی مالیاتی نخواهد بود.
موعد و نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی
در مورد اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی، این نکته مهم است که میبایست درموعد مقرر به برگ تشخیص مالیات ، اعتراض نمایید تا نسبت به تعدیل آن از ناحیه رئیس امور مالیاتی اقدام شود …
? طبق ماده ۲۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم ، در صورتی که مؤدی ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات قبولی خود را نسبت به آن کتباً اعلام کند یا مالیات مورد مطالبه را به مأخذ برگ تشخیص پرداخت یا ترتیب پرداخت آن را بدهد یا اختلاف موجود بین خود و اداره امور مالیاتی را به شرح ماده ۲۳۸ این قانون رفع نماید پرونده امر از لحاظ میزان درآمد مشمول مالیات مختومه تلقی میگردد .
? در مواردی که مؤدی ظرف سی روز کتباً اعتراض ننماید و یا در مهلت مقرر در ماده مذکور به اداره امور مالیاتی مربوط مراجعه نکند ، درآمد تعیین شده در برگ تشخیص مالیات قطعی است.
بدون دیدگاه