بدهی مالیاتی و چگونگی صدور گواهی مالیاتی

اصطلاحات مالیاتی

بدهی مالیاتی و چگونگی صدور گواهی مالیاتی  از سوالات مهم ممیزین و صاحبین کسب و کار است که در این مبحث ابهامات راجع به  بدهی های مالیاتی  تشریح می شود….

بدهی مالیاتی

 چگونگی صدور گواهی مالیاتی در صورت بدهی

? صدور گواهی مالیاتی منوط به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده می باشد

◾️تبصره (۱)
?بدهی مالیاتی اشخاص ثالث در محلی که متقاضی، به نشانی آن، درخواست صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی/ پروانه کسب یا کار نموده است (به جز در صورت وجود مسئولیت بر اساس مقررات ماده ۱۸۲ قانون مالیات های مستقیم) مانع صدور گواهی مالیاتی برای متقاضی نخواهد بود.

◾️تبصره (۲)
?آن بخش از مالیات مودی که در جریان رسیدگی و تشخیص باشد یا در هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی یا تجدید نظر مطرح بوده و به مرحله قطعیت نرسیده باشد، مانع صدور گواهی مالیاتی نخواهد بود.

◾️تبصره (۳)
?در مواردی که مودی از رای قطعی هیات حل اختلاف مالیاتی به شورای عالی مالیاتی یا دیوان عدالت اداری شکایت نماید، چنانچه رای مورد شکایت، از طرف این مرجع، نقض شده باشد، بدهی مالیاتی تا زمان صدور رای هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون مالیات های مستقیم (هیات هم عرض) قطعی شده تلقی نشده و مانع صدور گواهی مالیاتی نخواهد بود.

تسهیلات بانکی

چگونگی صدور گواهی مالیاتی در تسهیلات بانکی

اعطای تسهیلات بانکی فقط از یک مبلغی به بالاتر باشد نیاز به استعلام و اخذ گواهی مالیاتی می باشد

? رئیس کل سازمان امور مالیاتی طی بخشنامه مورخ ۲۱/ ۱۲/ ۱۳۹۸ ، با توجه به اصلاح ماده ۱ از ضوابط اجرایی تبصره ۱ ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم اعلام داشت :

?? بانک‌ها و موسسات اعتباری برای اعطای تسهیلات در راستای تبصره ۱ ماده ۱۸۶ ق.م.م به اشخاص حقیقی از دو میلیارد ریال ( ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال ) و بالاتر برای اشخاص حقوقی از پنج میلیارد ریال ( ۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال ) و بالاتر نیاز به استعلام و اخذ گواهی مالیاتی از ادارات امور مالیاتی دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *