بدهی های مالیاتی قطعی شده

مالیات مزد بگیران

بدهی های  مالیاتی قطعی شده و نیز جرائم متعلقه مربوط به آن ممکن است مورد ابهام برخی مودیان مالیاتی باشد.در   صورتجلسه شماره ۲- ۲۰۱ مورخ ۹/ ۳/ ۱۴۰۰ شورای عالی مالیاتی  ابلاغی طی بخشنامه مورخ ۲۹/ ۶/ ۱۴۰۰ سازمان امور مالیاتی ، تشریح چگونگی این بدهی های مالیاتی را بخوانید….

بدهی های مالیاتی

چگونگی بدهی های قطعی شده  مالیاتی و محاسبه جرائم

درخصوص عبارت “بدهی های قطعی شده سال قبل” اعم از اصل و جرائم متعلقه تصریح شده در قانون مالیات های مستقیم این ابهام مطرح باشد که منظور از جرائم متعلقه، صرفا جرائم با منشاء بدهی مالیاتی می باشد یا سایر جرایمی که منشاء آنها بدهی مالیاتی نیست از جمله جرائم موضوع ماده ۱۶۹ را نیز شامل می شود؟

?نظر اکثریت : به رعایت اصل حقوقی “تفسیر بدون توسعه و تضییق مدلول قانون” مستفاد از مفاد احکام موضوع تبصره ۷ ماده ۱۰۵ و تبصره ماده ۱۳۱ قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ آن است که برخورداری از تخفیف در نرخ های مالیاتی صدرالاشاره، علاوه بر سایر شروط قانونی، صرفا ملازمت با تسویه بدهی مالیات بر درآمد ( عملکرد ) سال قبل ( اعم از اصل مالیات و جرائم متعلق با منشاء بدهی مذکور ) داشته و به سایر بدهی های مالیاتی اشخاص تسری ندارد.

مطابق  بند ۱۹ بخشنامه شماره ۱۶/ ۹۹/ ۲۰۰ مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه بررسی و رسیدگی به اطلاعات پولی و مالی واصله از جمله تراکنش های بانکی

?با اتخاذ ملاک از مقررات ماده ۲۳۷ قانون مالیات های مستقیم ، در صورت درخواست کتبی مودی، لوح فشرده یا تصویر تراکنش های بانکی مبنای محاسبه را به وی تحویل دهند. عدم رعایت مفاد این بند به منزله عدم رعایت موازین و نقض قوانین و مقررات بوده و تخلف اداری محسوب می شود.بنابراین رعایت این ضوابط از جانب سازمان امور مالیاتی نسبت به مودیان و صاحبین کسب و کار، بسیار با اهمیت و قابل توجه می باشد…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *