جرائم مالیاتی در مالیات ارزش افزوده

فرار مالیاتی

جرائم مالیاتی در مالیات بر ارزش افزوده از موضوعات مهم مالیاتی است که اگر مطابق قوانین مالیاتی انجام نشود،هزینه های سنگین ماایاتی بر اساس این جرائم مالیاتی بر مودیان و صاحبین کسب و کار تحمیل می شود.

جرائم مالیاتیجرائم مالیاتی ارزش افزوده کدامند؟

مطابق قانون مالیات برارزش افزوده مصوب ۲/ ۳/ ۱۴۰۰ ( اجراء از ۱۲/ ۱۰/ ۱۴۰۰ )

? فصل هشتم : جریمه ها [ مواد ۳۵ تا ۳۷ ]

◾️ماده ۳۵ – مودیانی که از عضویت در سامانه مودیان امتناع ورزیده­ اند علاوه بر پرداخت جريمه­ های موضوع بند «الف» ماده (۳۶) اين قانون و بند «ب» ماده (۲۲) قانون پايانه ­هاي فروشگاهي و سامانه موديان مكلفند اظهارنامه هر دوره مالياتي خود را حداكثر تا يك ماه پس از پايان هر دوره مالياتي به سازمان تسليم و ماليات و عوارض فروش خود را به حساب سازمان واريز نمایند.

◾️ماده ۳۶- موديان در صورت ارتكاب تخلفات ذيل علاوه بر پرداخت ماليات و عوارض، مشمول جريمه­ هاي به شرح زير مي­باشند:

?الف – تا زمان استقرار سامانه موديان «موضوع قانون پايانه ­هاي فروشگاهي وسامانه‌ موديان» عدم تسليم اظهارنامه در هر دوره مالياتي براي كليه موديان و بعد از استقرار سامانه مذکور برای آن دسته از مودیانی که از عضویت در سامانه مودیان امتناع کرده ­اند: ده میلیون (۱۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال یا دو برابر مالیات و عوارض پرداخت نشده تا موعد مقرر درماده (۴) اين قانون، هركدام بيشتر باشد. اين جريمه علاوه بر جريمه مذكور در «ب» ماده (۲۲) قانون پايانه ­هاي فروشگاهي و سامانه موديان است كه مودي به دليل عدم ثبت نام در سامانه موديان بايد بپردازد.

?ب- كتمان معامله، بيش اظهاري مالیات و عوارض خرید يا كم اظهاري مالیات و عوارض فروش، ثبت معامله خود به نام غير يا معامله غير به نام خود، استناد به اسناد صوري و هر عمل ديگري كه به كم اظهاري ماليات يا استرداد غير واقعي منجر شود: دو برابر ماليات و عوارض پرداخت نشده تا موعد مقرر در ماده (۴) اين قانون و در صورت تكرار تخلف قبل از دو سال، سه برابر ماليات پرداخت نشده.

?ج – دريافت ماليات و عوارض توسط اشخاص غير مجاز: دو برابر ماليات و عوارض دريافتي.

◾️ماده ۳۷ – تأخير در پرداخت ماليات­ ها و عوارض موضوع اين قانون در مواعد مقرر با رعایت مفاد ماده (۱۹۱) قانون مالیات­های مستقیم، موجب تعلق جريمه­ اي به ميزان دو درصد (۲%) در ماه، نسبت به ماليات و عوارض پرداخت نشده و مدت تأخير از زمان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات و عوارض، هر یک که مقدم باشد، خواهد بود.

?تبصره – چنانچه مودی خارج از اراده خود امکان پرداخت مالیات و عوارض موضوع این قانون را در مواعد مقرر نداشته باشد، می ­تواند به هیأت­های حل اختلاف مالیاتی اعتراض نماید. در صورتی که ادعای مودی با ارائه اسناد و مدارک مثبته در هیأت­ های حل اختلاف مالیاتی پذیرفته شود، جریمه مذکور بخشیده می­شود.

 

مشتریان عزیز جهت مشاوره درباره مالیات ارزش افزوده فروش خودرو می توانید با کارشناسان ما ارتباط بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *