حسابرسی مالیاتی حسابها و تراکنش های بانکی

نکات مهم درحسابرسی مالیاتی حسابها و تراکنش های بانکی

اقدامات سازمان امور مالیاتی پس از صدور برگ تشخیص و اطلاع از کتمان درآمد وآیین نامه اجرایی ماده۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم راجع به کتمان درآمد

 

حسابرسی مالیاتی

 

?  در مورد حسابرسی حسابها و تراکنش های بانکی  مالیاتی و صدور برگ ” تشخیص یا مطالبه ” مالیاتی ( متمم )

?می دانیم که مطابق ماده ۱۵۷ ق.م.م مرورزمان مالیاتی ۵ سال است و به عبارتی سازمان امور مالیاتی در هر زمان تنها می تواند تا ۵ سال از سررسید مالیاتی ، موضوع هریک از منابع مالیاتی را در صورت وجود شواهد جدید مورد بررسی قرار دهد.

?حال اگر در این مدت شواهدی دال بر کتمان درآمد شناسایی گردد و در محدوده مرور زمان مورد نظر باشد و اگر برگ تشخیص یا مطالبه برای آن سال مورد نظر صادر شده باشد، اداره امور مالیاتی می بایست در قالب برگ متمم مالیاتی نسبت به مطالبه مالیات و جرایم مربوطه بر اساس مدارک جدید اقدام نماید .

◾️ ماده ۲۲۷ قانون مالیاتهای مستقیم در این خصوص می گوید :

▪️در مورادی كه اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان مؤدی حسب مورد قبول می‌شود و همچنین پس از تشخیص علی‌الرأس و صدور برگ تشخیص، چنانچه ثابت شود مؤدی فعالیت‌هایی داشته است كه درآمد آن را كتمان نموده است و یا ادارة امور مالیاتی در موقع صدور برگ تشخیص از آن مطلع نبوده‌اند، مالیات باید با محاسبة درآمد ناشی از فعالیت‌های مذكور تعیین و ما به‌التفاوت آن با رعایت مهلت مقرر در مادة (۱۵۷) این قانون مطالبه شود.

 

مشاوران جنوبآیین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم:

⭕️ ماده ۴۱ از آیین نامه ؛

?۴- دریافت اطلاعاتی موید کتمان درآمد یا فعالیت:

◾️۴- ۱- کتمان فعالیت

?در این گونه موارد با درنظر گرفتن نسبت سود فعالیت مشاغل مشابه در سامانه طرح جامع مالیاتی و یا نسبتی که هر ساله توسط سازمان با توجه به اطلاعات موجود در پایگاه های اطلاعاتی سازمان و اطلاعات سایر مراجع مربوط حداکثر تا پانزدهم مردادماه هر سال برای سال قبل با تایید رئیس کل سازمان تعیین می شود، با رعایت مقررات درآمد یا ماخذ مشمول مالیات آن تعیین می شود.

◾️۴- ۲- کتمان درآمد

?۴- ۲- ۱- هزینه های عمومی، اداری و فروش در حسابرسی مورد پذیرش واقع شده باشد، در این صورت کل مبلغ درآمد پس از کسر بهای تمام شده آن قسمت می بایست با رعایت مقررات مربوط به عنوان سود مبنای محاسبه مالیات قرار گیرد.

?۴- ۲- ۲- هزینه های عمومی، اداری و فروش در حسابرسی مورد پذیرش واقع نشده باشد، براساس بند ۴- ۱ اقدام می شود.

?۴- ۲- ۳- کل هزینه های مربوط به درآمد قبلا مورد پذیرش واقع شده باشد، در این گونه موارد کل رقم درآمد کتمان شده با رعایت مقررات مربوط مبنای محاسبه مالیات واقع می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *