حسابهای بانکی اشخاص

جساب بانکی

حسابهای بانکی اشخاص و نحوه بکارگیری آنها از نظر سازمان مالیاتی، به این صورت است کهآنچه که برابر ضوابط و مقررات، مدنظر سازمان امور مالیاتی می باشد ،تفکیک حساب‌های بانکی اشخاص به دو دسته حساب‌های تجاری و حساب‌های شخصی می باشد.

 

حسابهای بانکی اشخاص و نحوه بکارگیری آنها از نظر سازمان مالیاتی

 

?حساب‌های تجاری همان حساب‌های مرتبط با فعالیت‌های شغلی اشخاص هستند و حساب‌های شخصی نیز به آن دسته از حساب‌هایی اطلاق می‌شود که تعاملات غیرمرتبط با فعالیت شغلی اشخاص را پوشش می‌دهند.

 

?همه مؤدیان مالیاتی باید حساب یا حساب‌های تجاری مرتبط با فعالیت شغلی خود را به سازمان امور مالیاتی معرفی کنند.

 

?همچنین همه حساب‌های اشخاص غیر از حساب‌هایی که به سازمان امور مالیاتی معرفی شده‌اند، حساب‌های شخصی هستند و انجام تراکنش‌های مرتبط با فعالیت‌های شغلی در این حساب‌ها مصداق تخلف بوده و مشمول جریمه خواهد بود.

شایان ذکر است که در مواردی که شخص حقیقی یا حقوقی صاحب حساب مدعی است وجوه واریزی به حساب وی مربوط به شخص یا اشخاص دیگری بوده که وی به عنوان حق‌العمل کار یا کارگزار یا نماینده برای آنها فعالیت می‌نموده است، با امعان نظر به مقررات ماده ۳۵۷ قانون تجارت و در صورت معرفی صاحبان اصلی کالا و احراز این امر توسط مأموران رسیدگی‌کننده، محاسبه درآمد مشمول مالیات برای صاحب حساب (حق‌العمل کار، کارگزار یا نماینده) صرفاً بر مبنای مبلغ حق‌العمل دریافتی انجام گیرد. در این راستا اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مذکور حسب دستور مدیرکل امور مالیاتی جهت رسیدگی به درآمد مشمول مالیات صاحب کالا (آمر) در اختیار گروه رسیدگی ویژه یا در صورت عدم ارتباط با اداره کل دریافت‌کننده تراکنش‌ها، به اداره کل ذیربط ارسال و مراتب به دفتر مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اعلام گردد. باید توجه داشت در بسیاری از کسب و کارها از جمله مشاوران املاک، نمایشگاه‌های اتومبیل و فعالیت‌های دلالی و حق‌العمل کاری امکان دارد بسیاری از واریزی‌های بانکی مربوط به طرفین معامله و فعالیت‌های کسب و کار مؤدی باشد که این مورد باید در حسابرسی مورد توجه قرار گیرد.

 

معاملات

معنی اصطلاح ” معاملات ” و ” فهرست معاملات ” در  آیین نامه  اجرایی

معنی اصطلاح ” معاملات ” و ” فهرست معاملات ” در  آیین نامه  ذیل  از اهمیت ویژه ای برخوردار است.زیرا بکارگیری هر کدام از این واژگان آثار متفاوتی نیز دارند..معنی اصطلاح ” معاملات ” و ” فهرست معاملات ” در آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ۳ ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم  آمده است…

 

? معاملات : هرگونه فعالیت اعم از تجاری و غیر تجاری است که منجر به خرید کالا و خدمات و دارایی یا تحصیل درآمد در ازای فروش کالا یا ارائه خدمت برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون ( مالیاتهای مستقیم ) می شود .

 

? فهرست معاملات : گزارشی است حاوی اقلام اطلاعات مربوط به خرید و فروش کالا و خدمات.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *