درامدهای معاف از پرداخت مالیات شامل چه اشخاصی می شوند؟

 درامدهای  اشخاص معاف از پرداخت مالیات

 مسوولیت مدیران اشخاص حقوقی در قبال پرداخت مالیات

 

درامد معاف از مالیات

 

درامدهای معاف از مالیات :

? ماده ۸۱ ق.م.م : درآمد حاصل از كلیه فعالیت‌های كشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات از پرداخت مالیات معاف می‌باشد.

⚫️ بررسی ماده ۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم /

? قانونگذار در جهت توسعه وگسترش امورکشاروزی و دامداری و تامین خودکفایی کشور در عرصه کشاورزی از کالاهای مذکور بشرح ماده ( ۸۱ ) قانون مالیاتهای مستقیم درآمد حاصل از کلیه فعالیتهای کشاورزی ، دامپروری ، دامداری ، پرورش ماهی و زنبور عسل را علی الاطلاق، از پرداخت مالیات معاف کرده است.

? معافیتهای مالیاتی مطرح در ماده ( ۸۱ ) ق.م.م در مورد اشخاصی است که بطور مستقیم مبادرت به انجام فعالیتهای فوق می نمایند، به عبارت دیگر، تولیدکنندگان فعالیت های فوق الاشاره از پرداخت مالیات معاف بوده وافرادی که محصولات مذکور را از تولیدکنندگان خریداری نموده وآنرا به صورت عمده ویا جزیی به فروش می رسانند، مشمول مالیات خواهند بود.

 

مسوولیت مالیاتی مدیران

 

 

✅ مسئولیت مدیران شخص حقوقی در قبال پرداخت مالیات

? ماده ۱۹۸ قانون مالیات های مستقیم : در شرکت های منحله، مدیران تصفیه اشخاص حقوقی و در سایر شرکت ها، مدیران اشخاص حقوقی غیر دولتی، به طور جمعی یا فردی نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات هایی که اشخاص حقوقی، به موجب این قانون و قانون مالیات بر ارزش افزوده، مکلف به کسر یا وصول یا ایصال آن می باشند و در دوران مدیریت آنها قطعی شده باشد با شخص حقوقی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

? ماده ۲۰۲ قانون مالیات های مستقیم : وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور می تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آنها برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهره برداری از مراجع قانونی ذیربط از ۲۰ درصد سرمایه ثبت شده و یا مبلغ پنج میلیارد ریال، سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی از ۱۰ درصد سرمایه ثبت شده و یا دو میلیارد ریال و سایر اشخاص حقیقی از یک صد میلیون ریال بیشتر است از کشور جلوگیری نماید.

? حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی، بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی، اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیات هایی که به موجب این قانون، شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن می باشد و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *