دستگاههای کارتخوان و هشدار به مالکین آنها

تراکنشهای بانکی

دستگاههای کارتخوان  این روزها موضوع  مورد چالش مسوولین و مردم است.اینکه مالکین دستگاههای کارتخوان بطور قانونی شماره سریال آن را در سامانه مودیان ثبت و تراکنش های آن مورد رصد سازمان امور مالیاتی قرار گیرد، تمرکز دولت در سالهای اخیر است. در ادامه توضیح معاون سازمان امور مالیاتی را میخوانید…

مهلت تعیین تکلیف دستگاههای کارتخوان

 معاون سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: پایان دی آخرین مهلت تعیین تکلیف دستگاه‌های کارتخوان است و در صورت عدم ثبت در سامانه مالیاتی، غیرفعال می‌شوند.
هادی خانی،  پنج شنبه ۲۳ دی در نشستی با مدیران در خراسان جنوبی اظهار کرد: صاحبان این دستگاه‌ها تا پایان دی فرصت دارند در پنجره واحد خدمات مالیاتی، اطلاعات دستگاه شان را وارد و آن‌ها را شناسه دار کنند.

وی گفت: ساماندهی دستگاه‌ها و درگاه‌های پرداخت الکترونیک تکلیفی برای بانک مرکزی و نظام مالیاتی بوده که با همکاری سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی در حال انجام است.

معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تمامی فعالان اقتصادی دارای ابزار پرداخت‌های بانکی با ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir برای ایجاد تناظر بین دستگاه‌های کارتخوان و پرونده مالیاتی حداکثر تا پایان دی ماه اقدام کنند.

خانی با تاکید بر اینکه ساماندهی دستگاه‌های پرداخت الکترونیکی نیازمند مشارکت مردم و فعالان اقتصادی است گفت: تاکنون چهار میلیون دستگاه توسط بانک مرکزی غیرفعال شده و این فرصت به مردم و فعالان اقتصادی داده شده که به صورت خوداظهاری دستگاه‌های پرداخت الکترونیکی، تعیین تکلیف شود.

وی از اجرای طرح الکترونیکی اخذ مالیات بر ارزش افزوده در نقل و انتقالات وسایل نقلیه و موتورسیکلت‌ها با همکاری نیروی انتظامی خبر داد.

معاون فناوری‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور یادآور شد: مالیات بر خانه‌های خالی، خانه‌ها و خودروهای لوکس از تکالیف مالیات در قانون بودجه ۱۴۰۰ است که قانون شده یا در مسیر قانونی شدن است و هدف اصلی هم قبل از نگاه درآمدی، نگاه تنظیم‌گری بازار، مبارزه با سوداگری و اجرای عدالت اقتصادی و مالیاتی است.

دستگاههای کارتخوان

از رده خارج شدن کارتخوان های متعلق به فعالان اقتصادی نامشخص

به گفته مشاور امور مالیاتی اتاق اصناف ایران ۸ هزار و ۳۰۰ اتحادیه در کشور داریم که آماده اند در راستای قانون به فعالان اقتصادی پروانه دهند. اعلام شد حدود ۳ میلیون کارتخوان به علت اینکه فعال اقتصادی آن‌ها مشخص نبود از رده خارج شدند.

چندی پیش علیزاده، معاون سابق فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی خبر از  اینکه حدود ۵۰ درصد از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه ابزارپرداخت، پرونده مالیاتی دارند،   خبر داد که از این تعداد حدود ۳ میلیون دارنده یا پذیرنده ابزار پرداخت‌ها یعنی حدود ۶ میلیون ابزار پرداخت، پرونده مالیاتی ندارند.
رصدها نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد دستگاه‌های ابزارپرداخت، پرونده مالیاتی ندارند. شناسایی صاحبان ابزارهای پرداخت به منظور شفافیت معاملات و سازوکارهای مالیاتی از جمله اهدافی است که وزیر امور اقتصادی و دارایی روز گذشته_۱۹ دی ۱۴۰۰_ آن را از مهم ترین اهداف وزارت اقتصاد بیان کرده و در توییتی نیز از افزایش ۴ برابری شناسایی فرارهای مالیاتی خبر داد بود.

بانک مرکزی نیز از ابتدای دی ماه سال گذشته، بدون داشتن پرونده و کد مالیاتی به هیچ کسب و کار و فعال اقتصادی، درگاه و ابزار پرداخت ارائه نمی کند و به همین منظور نیز چندین میلیون دستگاه کارتخوان را غیرفعال و یا هشدار قطع داده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *