زیان انباشته و ممنوعیت انتقال به حساب سهامداران و شرکا

سپرده های بانکی

زیان انباشته و ممنوعیت انتقال به حساب سهامداران و شرکا از موضوعات مهمی است که بین شرکا و سهامداران باید مورد توجه و رعایت قرار گیرد. حسابداران شرکت ها نیز باید به این موضوع اهتمام  و دقت کافی مبذول دارند…

 

زیان انباشته

 

زیان انباشته و ممنوعیت انتقال به حساب سهامداران و شرکا

✅برخی شرکت ها به اشتباه و برای کاهش زیان انباشته اقدام به انتقال زیان به حساب شرکاء و سهامداران می نمایند تا نسبت های مالی استخراج شده از صورتهای مالی، شرایط بهتری از وضعیت مالی شرکت را نمایش دهند غافل از اینکه:

در قانون تجارت ،تقسیم زیان دیده نشده است.
همچنین تقسیم زیان بین سهامداران ازنظر سازمان امور مالیاتی؛ نوعی درآمد اتفاقی محسوب و مشمول مالیات میشود.

 

?رأی هیأت عمومی ابطال بخشنامه ۸۱/۹۳/۲۰۰-۲۰/۷/۱۳۹۳ سازمان امور مالیاتی کشور

 

?نظر به اینکه بر مبنای قانون مالیات های مستقیم، مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی تعلق می‌گیرد. بنابراین تقبل زیان انباشته از سوی صاحبان سرمایه از طریق کاهش مطالبات شرکاء و سهامداران و یا آورده نقدی و غیر نقدی آن‌ها مندرج در حساب جاری شرکاء یا حساب دیگر هیچ‌گونه منافعی برای شرکت ایجاد نمی‌کند تا به عنوان درآمد مشمول مالیات اتفاقی شود.

 

بنابراین رأی مورخ ۳-۶-۱۳۹۳ هیأت عمومی شورای‌ عالی مالیاتی خلاف قانون است و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

 

 

نحوه محاسبه ارزش افزوده کالای امانی ارسالی

?طبق نص صریح قانون ارزش افزوده تاریخ تعلق مالیات ارزش افزوده در مورد عرضه کالا ؛ تاریخ صورتحساب، تاریخ تحویل کالا، تاریخ تحقق معامله کالا، هر کدام که مقدم باشد،حسب مورد می‌باشد.

 

 

? همچنین باید توجه داشت که از آنجا که در قراردادهای فروش امانی کالا، تاریخ ارسال امانی کالا مقدم بر تاریخ صدور فاکتور فروش میباشد ، پس مبنای تعلق مالیات بر ارزش افزوده اینگونه قراردادها نیز تاریخ ارسال کالای امانی است نه تاریخ صدور صورتحساب فروش کالا.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *