شرایط و مجوز داشتن کارتخوان در روزهای اخیر توسط مشاور امور مالیاتی اتاق اصناف تشریح شده بود در ادامه راجع به شرایط داشتن کارتخوان در آینده نزدیک، موضوع می پردازیم…
شرایط داشتن کارتخوان و مجوز آن
کسانی باید کارتخوان بگیرند که علاوه بر پرونده مالیاتی حتما باید مجوز قانونی فعالیت و پروانه کسب داشته باشند.
به گفته مشاور امور مالیاتی اتاق اصناف ایران ۸ هزار و ۳۰۰ اتحادیه در کشور داریم که آماده اند در راستای قانون به فعالان اقتصادی پروانه دهند. اعلام شد حدود ۳ میلیون کارتخوان به علت اینکه فعال اقتصادی آنها مشخص نبود از رده خارج شدند.
چندی پیش علیزاده، معاون سابق فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی خبر از اینکه حدود ۵۰ درصد از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه ابزارپرداخت، پرونده مالیاتی دارند، خبر داد که از این تعداد حدود ۳ میلیون دارنده یا پذیرنده ابزار پرداختها یعنی حدود ۶ میلیون ابزار پرداخت، پرونده مالیاتی ندارند.
فرار مالیاتی از دستگاههای کارتخوان
تحقیقات ورصدها نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد دستگاههای ابزارپرداخت، پرونده مالیاتی ندارند. شناسایی صاحبان ابزارهای پرداخت به منظور شفافیت معاملات و سازوکارهای مالیاتی از جمله اهدافی است که وزیر امور اقتصادی و دارایی روز گذشته_۱۹ دی ۱۴۰۰_ آن را از مهم ترین اهداف وزارت اقتصاد بیان کرده و در توییتی نیز از افزایش ۴ برابری شناسایی فرارهای مالیاتی خبر داد بود.
بانک مرکزی نیز از ابتدای دی ماه سال گذشته، بدون داشتن پرونده و کد مالیاتی به هیچ کسب و کار و فعال اقتصادی، درگاه و ابزار پرداخت ارائه نمی کند و به همین منظور نیز چندین میلیون دستگاه کارتخوان را غیرفعال و یا هشدار قطع داده است.
بررسی پوزها و درگاههای پرداخت در دستور کار سازمان امور مالیاتی
طی بررسی دستگاههای پوز،تعداد قابلتوجهی مؤدی جدید شناسایی شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در مورد ابهام به اینکه”آیا رشد درآمدهای مالیاتی سبب فشار بیشتر به تولیدکنندگان و حقوقبگیران خواهد شد؟” تشریح کرد: اعتقاد داریم که بخش رسمی اقتصاد که بهصورت منظم مالیاتی پرداخت میکند، نباید فشار بیشتری برای وصول مالیات متحمل شود.همچنین در لایحه بودجه ۱۴۰۱ با وجود اینکه درآمدهای مالیاتی مالیاتی افزایش یافته، نرخ مالیات بر شرکتهای تولیدی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است. تلاش ما بر این است که بهتدریج نرخ مالیات بر تولید را کاهش دهیم. قصد داریم در بخشهای دیگر مالیات بهسراغ منابعی حرکت کنیم که فرار مالیات محسوب میشوند.
منظور با ابراز “میتوانیم با برنامههای در نظر گرفتهشده تور مالیاتی را گسترش دهیم و افزادی را که فعالیت اقتصادی دارند اما مؤدی نیستند به جمع مؤدیان اضافه کنیم”، گفت: با روشهای شناسایی مؤدیان جدید که با استفاده از دادههای در اختیار سازمان امور مالیاتی (بهصورت سیستمی) و یا استفاده از واحدهای میدانی انجام خواهد شد، امیدوار هستیم در سال آینده افزایش قابلتوجهی در تعداد مؤدیان رخ دهد.
وی بیان داشت: در رسیدگی به پوزهای مورد استفاده توسط فعالان اقتصادی و همچنین درگاههای پرداخت به این نتیجه رسیدیم که بخش بزرگی از کسانی که از این ابزارها استفاده میکنند مؤدی مالیاتی نیستند. طی دو تا سه ماه گذشته با همکاری بانک مرکزی بهسمت ساماندهی پوزها حرکت کردیم، در نتیجه این روند شاهد افزایش محسوس تعداد مؤدیان در کشور بودیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی برنامه و بودجه همچنین اظهار داشت: در زمان حاضر با استفاده از روشهای واحدیابی سیستمی که براساس بررسی پوزها و دادههایی که در چارچوب ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم (شامل بارنامهها، بیمهنامهها، اجارهنامهها و اسناد مربوط به واردات و صادرات) به دست میآوریم، تلاش میکنیم افرادی را که فعالیت اقتصادی دارند شناسایی شوند.
بدون دیدگاه