مالیات بر اجاره و تکلیف روابط خانوادگی در اجاره، از جمله ابهاماتی ست که برای خانواده ها و کسانی که منافع ملک خود را به دلیل روابط خویشاوندی به غیر واگذار میکنند پیش م آید.در ذیل این مطلب پاسخ این ابهامات راجع به مالیات بر اجاره را میخوانیم….
چگونگی مالیات بر اجاره در موارد روابط خانوادگی طرفین قرارداد
روابط خانوادگی طرفین قرارداد، از نشانه های عدم احراز رابطه موجر و مستاجر و تبرعی بودن واگذاری ملک است بنابراین تامین مالیات از این جهت موافق موازین قانونی نمی باشد.
مطابق رای دیوان؛
◾️نظر به محتوای پرونده و اظهارات شاکی در دادخواست تقدیمی و لایحه دفاعیه سازمان مشتکیعنه و اظهارات وکیل شاکی و نماینده سازمان در جلسه دادرسی مورخ ۱۳۹۱/۰۷/۰۲ شعبه سیزدهم دیوان عدالت اداری با توجه به اینکه حسب اظهارات شاکی به عنوان مالک سرقفلی ملک و اظهارات مدیران شرکتی که ملک شاکی به آنان جهت فعالیت های شرکت واگذار شده است به عنوان اجاره در اختیار شرکت قرار نگرفته است و احوال حاکم بر پرونده از جمله اوراق پرونده مالیاتی شاکی و اینکه شاکی (مالک سرقفلی ملک) خود احد از سهامداران شرکت بوده و سایر سهامداران نیز فرزندان وی می باشند به نظر میرسد که اظهارات شاکی مقرون به صحت بوده و ملک به عنوان اجاره در اختیار شرکت قرار نداده است بنابراین تعیین مالیات از این جهت از سوی سازمان مشتکی عنه موافق موازین قانونی نبوده و نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به هیات حل اختلاف هم عرض ارسال که با توجه به مراتب فوق اتخاذ تصمیم قانونی معمول نماید. رأی صادره قطعی است.
قطعیت آرای هیات های حل اختلاف مالیاتی
? متن / قانون مالیاتهای مستقیم
◾️ماده ۲۴۷ : آراء هیأتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی قطعی و لازمالاجراء است.
?مگر این كه ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی بر اساس ماده (۲۰۳) این قانون و تبصرههای آن به مؤدی، از طرف مأموران مالیاتی مربوط یا مؤدیان مورد اعتراض كتبی قرار گیرد كه در این صورت پرونده جهت رسیدگی به هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر احاله خواهد شد.
?رأی هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر قطعی و لازمالاجرا میباشد.
بدون دیدگاه