مالیات ومسوولیت مدیران شخص حقوقی

مالیات مزد بگیران

مالیات ومسوولیت مدیران شخص حقوقی از نکات مهمی است که مدیران اشخاص حقوقی در مباحث مالیاتی باید به آن توجه مبرم داشته باشند.چرا که در صورت کوچکترین خطا و اهمال کاری متحمل مالیات و جریمه های سنگین خواهند شد.این  مالیات مسوولیت مدیران اشخاص حقوقی در ادامه به اختصار توضیح داده خواهد شد…

 

مسوولیت مدیران

 مسئولیت مدیران شخص حقوقی در قبال پرداخت مالیات

? ماده ۱۹۸ قانون مالیات های مستقیم : در شرکت های منحله، مدیران تصفیه اشخاص حقوقی و در سایر شرکت ها، مدیران اشخاص حقوقی غیر دولتی، به طور جمعی یا فردی نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات هایی که اشخاص حقوقی، به موجب این قانون و قانون مالیات بر ارزش افزوده، مکلف به کسر یا وصول یا ایصال آن می باشند و در دوران مدیریت آنها قطعی شده باشد با شخص حقوقی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

? ماده ۲۰۲ قانون مالیات های مستقیم : وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور می تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آنها برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهره برداری از مراجع قانونی ذیربط از ۲۰ درصد سرمایه ثبت شده و یا مبلغ پنج میلیارد ریال، سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی از ۱۰ درصد سرمایه ثبت شده و یا دو میلیارد ریال و سایر اشخاص حقیقی از یک صد میلیون ریال بیشتر است از کشور جلوگیری نماید.

? حکم این ماده در مورد مدیر یا مدیران مسئول اشخاص حقوقی خصوصی، بابت بدهی قطعی مالیاتی شخص حقوقی، اعم از مالیات بر درآمد شخص حقوقی یا مالیات هایی که به موجب این قانون، شخص حقوقی مکلف به کسر و ایصال آن می باشد و مربوط به دوران مدیریت آنان بوده نیز جاری است.

صورت های حسابرسی شده

تکلیف صورت های مالی حسابرسی شده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی

? با توجه به اطلاعیه دی ماه ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی در خصوص تکلیف به تهیه صورت های مالی حسابرسی شده توسط اشخاص حقوقی و حقیقی در راستای ماده ۲۷۲ قانون مالیات های مستقیم؛

◾️اشخاص حقوقی و حقیقی موضوع بند ۲ اطلاعیه چنانچه آخرین اظهارنامه تسلیمی آنان ( عملکرد ۱۳۹۸ و یا اشخاصی که دارای سال مالی منتهی به شهریور ۱۳۹۹ بوده اند ) مبین ؛

?فروش و یا خدمات اعم از عملیاتی و غیر عملیاتی بیش از ۸ میلیارد تومان و یا

?جمع دارایی ها بیش از ۱۵ میلیارد تومان باشد

◾️ملزم به ارائه صورت های مالی حسابرسی شده برای سال ۱۳۹۹ خواهند بود.

??فرصت تسلیم صورت های مالی یادشده هم ، همراه اظهارنامه مالیاتی و یا سه ماه پس از مهلت انقضای ارائه اظهارنامه مالیاتی می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *