مرور زمان و چگونگی اعمال مالیات بر درامد

فرار مالیاتی

 

مرور زمان و چگونگی اعمال مالیات بر درامد،  میبایست قابل توجه همه از جمله ادارات امور مالیاتی و ممیزین مالیاتی قرار گیرد.

مرور زمان

دادنامه صادره از دیوان عدالت اداری در خصوص مرور زمان

مطابق دادنامه شماره های ۷۲۴، ۷۲۵ و ۷۲۶ مورخ ۱۸/ ۳/ ۱۴۰۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری؛

?اصل بر عدم شمول مرور زمان است،

?و با توجه به اینکه در حوزه مسائل مالیاتی نیز صرفاً در ماده ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم اعمال مرور زمان مالیاتی نسبت به مؤدیان مالیات بر درآمد پذیرفته شده،

?لذا اعمال این امر [ مرور زمان ] در سایر موارد از جمله مؤدیان مالیات بر انتقال حق واگذاری محل [ چه برای حقیقی ها و چه برای حقوقی ها ] مبنای قانونی ندارد.

تراکنشهای  بانکی و وجوه واریزی مربوط به اشخاص دیگر، در بند ۲۰ بخشنامه شماره ۱۶/ ۹۹/ ۲۰۰ مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی مطرح شده که تشریح آن را ذیل این مطلب میخوانید:

تراکنشهای بانکی

 تراکنشها ووجوه واریزی حق العمل کاران یا نمایندگان و کارگزاران

?در مواردی که شخص حقیقی یا حقوقی صاحب حساب مدعی است وجوه واریزی به حساب وی مربوط به شخص یا اشخاص دیگری بوده که وی به عنوان حق العمل کار یا کارگزار یا نماینده برای آنها فعالیت می نموده است با امعان نظر به مقررات ماده ۳۵۷ قانون تجارت و در صورت معرفی صاحبان اصلی کالا و احراز این امر توسط ماموران رسیدگی کننده، محاسبه درآمد مشمول مالیات برای صاحب حساب( حق العمل کار ، کارگزار یا نماینده ) صرفا” بر مبنای مبلغ حق العمل دریافتی انجام گیرد.

?در این راستا اطلاعات مربوط به تراکنش های مذکور حسب دستور مدیرکل امور مالیاتی جهت رسیدگی به درآمد مشمول مالیات صاحب کالا ( آمر) در اختیار گروه رسیدگی ویژه یا در صورت عدم ارتباط با اداره کل دریافت کننده تراکنش ها، به اداره کل ذیربط ارسال و مراتب به دفتر مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اعلام گردد.

◾️باید توجه داشت در بسیاری از کسب و کارها از جمله مشاوران املاک، نمایشگاه های اتومبیل و فعالیت های دلالی و حق العمل کاری امکان دارد بسیاری از واریزی های بانکی مربوط به طرفین معامله و فعالیت های کسب و کار مودی باشد که این مورد باید در حسابرسی مورد توجه قرار گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *