تشویق های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله موارد مهمی ست که در کنار جرایم مالیاتی ، مورد مشاوره مالیاتی قرار می گیرند.گاهی اوقات مودیان از این ظرفیت قانونی بی اطلاع هستند و از تشویقات مالیاتی بی بهره می مانند…
تشویق های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی وشرایط آن
⭕️⭕️ مشوق های مالیاتی در اصلاحیه ۳۱/ ۴/ ۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم
سوال❓❓ آیا می دانید از عملکرد سال ۱۳۹۵ ، مشوق مالیاتی جدیدی برای اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی مقرر گردیده است ؛
? مشوق یادشده در دو ماده قانونی به شرح زیر مقرر گردیده و هنگام تنظیم اظهارنامه مالیاتی در صورت تکمیل ردیف های مربوط در برخی جداول آن به صورت اتوماتیک محاسبه و برای مودی اعمال می گردد .
? ماده ۱۰۵ – تبصره ۷ : به ازای هر ده درصد (۱۰%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یك واحد درصد و حداكثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذكور كاسته میشود.
?شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
? ماده ۱۳۱ – تبصره ۱ : به ازای هر ده درصد (۱۰%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یك واحد درصد و حداكثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذكور كاسته می شود .
?شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
شرایط و نحوه “استهلاک” در موسسات
تشریح ماده ۱۹ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۱۴۹ قانون مالیات ها
منظور از تبصره ماده ۱۹ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۱۴۹ قانون مالیات های مستقیم مبنی بر اینکه حکم این ماده برای دوره معافیت یا محاسبه مالیات با نرخ صفر جاری نخواهد بود چیست؟
? ماده ۱۹ : موسسات مجاز می باشند که دارایی های استهلاک پذیر خود را بیش از مدت و یا با نرخی کمتر از نرخ های مقرر در جدول ماده ۱۴۹ مستهلک نمایند، مشروط بر اینکه فهرست دارایی های مربوط و نحوه استهلاک آنها را تا پایان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد سال تحصیل دارایی به اداره امور مالیاتی ذیربط اعلام نماید.
⬅️ﺗﺒﺼﺮه : ﺣﻜﻢ اﻳﻦ ﻣﺎده ﺑﺮاي دوره ﻣﻌﺎﻓﻴﺖ ﻳﺎ ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﻣﺎﻟﻴﺎت ﺑﺎ ﻧﺮخ ﺻﻔﺮ ﺟﺎري ﻧﺨﻮاﻫﺪ ﺑﻮد .
✅ پاسخ :
⭕️ماده ١٩ آيين نامه اجرايي كمتر نشان دادن هزينه استهلاك رانسبت به جدول ابلاغي مجاز دانسته است .
⭕️اعمال اين ماده در دوران معافيت باعث ميشه ارزش دفتري انباشته انتقالي به سال بعد بيشتر از واقع باشد .
⭕️در نتيجه در سنوات غير معاف هزينه اي را ثبت كند كه قانوني است اما از سنوات قبل منتقل شده
⭕️هدف قانون گذار عدم انتقال هزينه سنوات معاف به دوران غيرمعاف است.
بدون دیدگاه