مشاوره مالیاتی تعریف واژه ها


مشاور ه مالیاتی تعریف واژه ها ی کاربردی مالیاتی  درگروه وکلا و مشاوران مالیاتی جنوب،به صاحبین کسب و کار و مودیان مالیاتی کمک میکند که با واژه های مختص امور مالیاتی آشنا شوند. همچنین در صورت بروز مشکلات مالیاتی به آنها در صدد احقاق حق بر اساس ظرفیت های قانونی کمک خواهند کرد.

 

مشاوره مالیاتی تعریف واژه های مهم و کاربردی در مبحث مالیاتی

?مودی

به اشخاص حقیقی و حقوقی که در حوزه مالیاتی تشکیل پرونده می دهند (ارباب رجوع به حوزه مالیاتی ) مودی مالیاتی گفته می شود.

 

?کارشناس ارشد مالیاتی (ممیز)

یکی از مهمترین و حساس ترین پستهای سازمانی در امور مالیاتی کشور می باشد که در حیطه قانون در خصوص تشخیص و وصول مالیات مسئولیت سنگینی را بر عهده دارد.

?پرونده مالیاتی

هر مودی باید مدارک و مشخصات هویتی، فعالیت، بانکی،سیستم حسابداری و شرکای خود را جمع آوری کرده و به حوزه مالیاتی تحویل دهد. تمامی این مدارک در فایلی نزد حوزه نگهداری می شود که پرونده مالیاتی نام دارد.

 

?کلاسه پرونده

شماره ای است اختصاصی به پرونده مالیاتی که توسط واحد مالیاتی بر روی آن درج گردیده و از جمله موارد مهم جهت مراجعه و ثبت اطلاعات در سامانه های مالیاتی می باشد لذا در درج آن دقت فرمایید.

 

?واحد مالیاتی ( حوزه )

هر مودی جهت انجام امور مالیاتی می بایست به قسمت خاص در خصوص فعالیت خود مراجعه نماید که واحد مالیاتی نامیده می شود.

 

?مالیات های مستقیم

مالیات هایی که پرداخت کننده مالیات (نام و مشخصات و نوع مالیات پرداختی ) برای سازمان مالیاتی معلوم و مشخص باشد را مالیاتهای مستقیم می گویند مانند مالیات بر درآمد مشاغل ، املاک ، ارث و …

 

?مالیاتهای غیر مستقیم

مالیات هایی که پرداخت کننده مالیات (نام و مشخصات و نوع مالیات پرداختی ) برای سازمان مالیاتی نا معلوم و نا مشخص باشد را مالیاتهای غیر مستقیم می گویند مانند مالیات سیگار و نوشابه و…

 

?مشمول

کلمه ای است که در ا قانون مالیاتها به مودیانی اطلاق می شود که طی شرایط خاص ملزم به رعایت قوانین مالیاتی از جمله مستقیم و غیر مستقیم می گردند.

 

?مامور مالیاتی

به کارکنان سازمان امور مالیاتی اطلاق می شود که دارای صلاحیت لازم جهت انجام کلیه امور مالیاتی در اداره مالیاتی باشد.

 

هیات هیات مدیره

 

رای تفسیری مورخ ۱۸/ ۱۱/ ۱۳۷۷ شورای عالی مالیاتی

⭕️ رای تفسیری مورخ ۱۸/ ۱۱/ ۱۳۷۷ شورای عالی مالیاتی

◾️نقض آرایی که مبنای قطعیت مالیات و عملیات وصول و اجرا بوده اند ، اصولا به منزله قطعیت مالیات و به تبع آن مردود بودن عملیات اجرایی می باشد ، علیهذا ادامه توقیف و پلمپ و یا راکد نگه داشتن عملیات با آخرین وضعیت بوجود آمده در حقیقت به مفهوم ایجاد ضرر و زیان احتمالی برای مودی و امری خارج از حیطه عمل قانون و مقررات مالیاتی خواهد بود،

 

◾️در نتیجه لازم است بمحض وصول رای شورای عالی مالیاتی یا مراجع صلاحیتدار دیگر دایر بر نقص آراء یادشده ، از اموال و حقوق مالی مودیان رفع توقیف و حسب مورد فک پلمپ بعمل آید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *