مراحل ثبت نام الکترونیک مالیاتی جهت دریافت شماره اقتصادی در سازمان امور مالیاتی
نکات مهم در مورد وظایف صاحبین مشاغل و کسب و کار در خصوص ثبت نام الکترونیک مالیاتی
مراحل ثبت نام الکترونیک مالیاتی جهت دریافت شماره اقتصادی در سازمان امور مالیاتی:
۱- مرحله پیش ثبت نام، که شامل ارسال اطلاعات شخصی و تاییدیه پستی مرتبط با حوزه فعالیت اقتصادی است.
۲- صحت سنجی اطلاعات
۳- تولید و ارسال نام کاربری و کلمه عبور که از طریق پیامک از سازمان امور مالیاتی به مودیان مالیاتی ارسال می شود
۴- ثبت نام الکترونیک و ویرایش اطلاعات پایه یا ارسال اطلاعات تکمیلی و در نهایت، فشردن کلید تایید نهایی
۵- اعتبار سنجی ستادی و میدانی اطلاعات و بررسی پرونده فیزیکی مالیاتی در حوزه مالیاتی مودی، که در صورت مغایرت، پیامکی جهت اصلاح اشکالات ارسال خواهد شد.و در صورت تایید اطلاعات نهایی، وارد”مرحله ۴۵” شده و امکان اظهارنامه الکترونیک و سایر خدمات سازمان، میسر می شود.
نکات مهم در خصوص ثبت نام الکترونیکی مالیاتی:
الف)-مشمولین ثبت نام، شامل اشخاص حقوقی و سایر صاحبان مشاعل موضوع قانون مالیات های مستقیم می باشند و در هر حال مکلفند ، آخرین تغییرات، از جمله انحلال، تعطیلی فعالیت، تغییر نام، تغییر شغل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی یا بالعکس،تغییر شرکا چه بصورت اختیاری یا قهری و … را حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ انجام یا وقوع تغییرات، به سازمان اعلام نمایند.
ب)- اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل، مکلفند مادامی که برای انها ، شماره اقتصادی جدید صادر نشده است، حسب مورد، از شماره ملی، شناسه ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی، استفاده نمایند.همچنین اشخاص حقوقی که قبلا در سازمان مالیاتی ثبت نام کرده و شماره اقتصادی دوازده رقمی دریافت کرده اند، میتوانند تا زمان دریافت شماره اقتصادی جدید، از شماره اقتصادی مذکور در معاملات خود استفاده کنند.
ج)- اشخاص حقیقی، باید علاوه بر اطلاعات هویتی فرد ثبت نام کننده، اطلاعات کامل، شامل شرکائ خود را نیز در سیستم مالیاتی ثبت کنند.
د)- صاحبان مشاغل می بایست برای هر واحد شغلی یا هر محل، جداگانه در سیستم مالیاتی ثبت نام کنند.اما در هر حال چنانچه بر اساس مجوز صادره از مراجع ذی صلاح ، بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند، ( مثل شعبه)، برای تمامی این محل ها فقط یک ثبت نام صورت گیرد و بنا بر اعلام مودی، یکی از محل ها بعنوان محل اصلی فعالیت مشخص و سایر محل ها بعنوان شعبه، منظور خواهد شد.ودر غیر این صورت به تشخیص خود سازمان مالیات محل فعالیت اصلی تعیین میگردد. همچنین اگر صاحبان مشاغل در یک محل بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند، مکلف به یک ثبت نام برای کلیه فعالیت های شغلی محل مذکور خواهند بود.
بدون دیدگاه