مشاوره مالیاتی در مورد معافیت سود سپرده بانکی و اوراق قرضه و مشارکت

معافیت سود سپرده بانکی و اوراق قرضه و مشارکت

شرایط عدم الزام و تکلیف به صدور صورت حساب مالیاتی برای صاحبان مشاغل گروه سوم

 

معافیت سود سپرده بانکی

 

معافیت سود سپرده بانکی و اوراق مشارکت و قرضه:

?  مطابق ماده ۱۴۵، سود دریافتی به هر عنوان در موارد زیر از پرداخت مالیات معاف است:

۱- سود متعلق به سپرده‌ های مربوط به كسور بازنشستگی و پس انداز كارمندان و كارگران نزد بانك‌ های ایرانی در حدود مقررات استخدامی مربوطه.

۲- سود یا جوایز متعلق به حساب‌ های پس انداز و سپرده‌ های مختلف نزد بانك‌های ایرانی یا مؤسسات اعتباری غیر بانكی مجاز . 《این معافیت شامل سپرده‌هائی كه بانك‌ها یا مؤسسات اعتباری غیر بانكی مجاز نزد هم می‌گذراند نخواهد بود.》

۳- جوایز متعلق به اوراق قرضة دولتی و اسناد خزانه.

۴- سود پرداختی بانك‌ های ایرانی به بانك‌های خارج از ایران بابت اضافه برداشت (اوردرافت) و سپردة ثابت به شرط معامله متقابل.

۵- سود و جوایز متعلق به اوراق مشاركت.

 

 

? تبصره – در مواردی كه در قانون مالیات‌های مستقیم به بانك‌ها اشاره می‌شود، امتیازات، تسهیلات، ترجیحات و تكالیف ذكر شده شامل مؤسسات اعتباری غیر بانكی كه به موجب قانون یا با مجوز بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران تأسیس شده‌اند یا می‌شوند، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع كوچك، صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك، صنایع دریایی و بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش كشاورزی نیز خواهد شد.

 

معافیت صورت حساب

 

⭕️⭕️شرایط عدم الزام و تکلیف مشاغل گروه سوم، به صدور صورت حساب مالیاتی:

برابر آخرین ضوابط ابلاغی از ناحیه سازمان امور مالیاتی در مورد آنچه که ذیلاً می آید ” الزامی به صدور صورتحساب ” نخواهد بود .

 

? صاحبان مشاغل گروه سوم با پیش شرط عدم شمولِ اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تا سقف ۵% ارزش معاملات کوچک الزامی به صدور صورت حساب نخواهند داشت.

 

? براساس بخشنامه‌ی سازمان امور مالیاتی، در صورتی که صاحبان مشاغل گروه سوم موضوع آیین نامه ماده ۹۵ قانون مالیات‌های مستقیم، مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نباشند ، برای معاملات خود تا سقف ۵% حد نصاب معاملات کوچک موضوع تبصره ۳ قانون برگزاری مناقصات، الزامی به صدور صورت حساب نخواهند داشت.

 

◼️ لذا در معاملات با ارزش کمتر از یک میلیون و ششصد و چهل هزار تومان ( ۵% حد نصاب معاملات کوچک در سال ۱۳۹۸ ) نیازی به ارائه کد اقتصادی طرفین (خریدار و فروشنده) نبوده و معاملات فصلی با این شرایط به صورت تجمیعی قابل ارائه به سازمان مالیاتی می‌باشد.

 

◼️ ضمناً در این بخشنامه تاکید شده است ، مفاد این حکم ( عدم لزوم به صدور صورتحساب ) در موارد درخواست صدور صورت حساب از سوی خریدار جاری نمی‌باشد و البته اینکه رعایت ساختار صورت حساب موضوع این ماده برای این گونه صورت حسابها الزامی نخواهد بود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *