مشاوره گمرکی مالیاتی راجع به بهای تمام شده دارايی ثابت مشهود


مشاوره گمرکی مالیاتی راجع به بهای تمام شده يک قلم دارايی ثابت مشهود، به متقاضیان در این زمینه مشاوره  میدهد.اصولا دارایی مشهودبه دارایی مشهودی اطلاق می شود که :

الف . به منظور استفاده در تولید یا عرضه کالا ها یا خدمات ، اجاره به دیگران یا برای مقاصد اداری توسط واحد تجاری نگهداری می شود .

ب . انتظار رود بیش از یک دوره مالی مورد استفاده قرارگیرد .

 

دارایی ثابت مشهود

 مشاوره گمرکی مالیاتی راجع به بهای تمام شده يک قلم دارايی ثابت مشهود

 

? بهای تمام شده يک قلم دارايی ثابت مشهود شامل چه مواردی است؟

 

?۱ . قيمت خريد، شامل عوارض گمرکی و مالياتهای غيرقابل استرداد خريد، پس از کسر تخفيفات تجاری،

 

?۲ . هرگونه مخارج مرتبط مستقيم يا غيرمستقيمی که براي رساندن دارايی به وضعيت قابل‌ بهره‌برداری تحمل ميیشود،

 

?۳ . برآورد اوليه مخارج پياده‌سازي و برچيدن دارايي و بازسازی محل آن از بابت تعهدی که در زمان تحصيل دارايی يا درنتيجه استفاده از دارايی طی يک دوره

خاص برای مقاصدی غير از توليد کالا (برای مثال بازسازی زمين مورد استفاده جهت استخراج مواد معدنی به حالت اوليه در پايان فعاليت) طی آن دوره، تقبل

مي‌شود.

 

? باتوجه به اينکه چنين مخارجی در آينده واقع مي‌شود تعهد مرتبط با آن بايد براساس ارزش فعلی آن مخارج در زمان تحصيل دارايی شناسايی شود.

 

 

  مشاوره گمرکی مالیاتی راجع به ا ندوخته مالی و مقدار آن

 

?طبق ماده ۱۴۰ اصلاحیه قانون تجارت، یک بیستم سود خالص هر سال باید به عنوان اندوخته قانونی در نظر گرفته شود . ازطرف دیگر ، طبق ماده ۲۳۸ هماناصلاحیه ، مبنای محاسبه اندوخته قانونی ، سود خالص پس از وضع زیان های وارده در سالهای قبل تعیین شده است.

 

?بنابراین ، در شرایطی که شرکت زیان انباشته (سنواتی ) دارد؛ تنها، رقم سود خالص سال جاری نباید مبنای محاسبه اندوخته قانونی قرار گیرد بلکه لازماست جمع زیان سنواتی از رقم سود خالص سال جاری کسر و یک بیستم مازاد محاسبه و به عنوان اندوخته قانونی در نظر گرفته شود.

 

?اندوخته قانونی طبق قانون تجارت باید هر ساله ۲۰ / ۱ معادل ۵% سود شرکت جهت اندوخته قانونی ذخیره شود تا به ۱۰% سرمایه برسد واین اندوختهاجباری است (در صورت سودده بودن شرکت) ولی اندوخته عمومی و احتیاطی اختیاری و بسته به نظر هیات مدیره میباشد.

 

?نکته مهم در خصوص اندوخته قانونی این است که در صورتی که یک واحد تجاری مبلغ اندوخته قانونی خود را از سقف تعیین شده (۵ درصد سرمایه) بیشتردر نظر گرفته باشد (مثلا ۷ درصد) تحت هیچ عنوان اجازه کاهش مبلغ اندوخته خود را نخواهد داشت.

 

?تبصره ۲ ماده ۱۵۸ قانون تجارت((انتقال اندوخته قانونی به سرمایه ممنوع می باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *