ماخذ محاسبه مالیات ارزش افزوده،بر اساس ماده ۱۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده، مأخذ محاسبه مالیات، بهای کالا یا خدمت مندرج در صورتحساب خواهد بود.
ماخذ محاسبه مالیات ارزش افزوده
?در مواردی که صورتحساب موجود نباشد و یا از ارائه آن خودداری شود و یا به موجب اسناد و مدارک مثبته احراز شود که ارزش مندرج در آنها واقعی نیست، مأخذ محاسبه مالیات، ارزش روز کالا یا خدمت به تاریخ روز تعلق مالیات میباشد.
?موارد زیر جزء مأخذ محاسبه مالیات نمیباشد:
تخفیفات اعطایی؛
مالیات موضوع این قانون که قبلاً توسط عرضه کننده کالا یا خدمت پرداخت شده است؛
?سایر مالیاتهای غیر مستقیم و عوارضی که هنگام عرضه کالا یا ارائه خدمت به آن تعلق گرفته است؛
سایر وجوه که به موجب احکام قانونی وصول و به حساب درآمد عمومی واریز می گردد.
♻️یارانه پرداختی دولت بابت جبران تمام یا قسمتی از قیمت کالا یا خدمت عرضه شده به اشخاصی که برای عرضه کالا و ارائه خدمات آنان قیمت مصوب تعیین می شود، مشروط به آن که مالیات بر ارزش افزوده به عنوان بخشی از آن احتساب نشده باشد.
♻️کمک های نقدی یا غیر نقدی و همچنین جبران زیان پرداختی توسط دولت طبق قوانین و مقررات موضوعه، مشروط به آن که مالیات بر ارزش افزوده به عنوان بخشی از آن احتساب نشده باشد.
موارد عدم موضوعیت صورت حساب از حیث مالیاتی
? در چه مواقعی صدور صورت حساب از حیث مالیاتی موضوعیتی نخواهد داشت ؟
? برابر تبصره ۲ الحاقی به ماده ۸ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ ق.م.م که طی بخشنامه مورخ ۲۵/ ۵/ ۹۶ سازمان امور مالیاتی ابلاغ گردید : در صورتی که صاحبان مشاغل گروه سوم این آیین نامه ، مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نباشند ، برای معاملات خود تا سقف ۵% حد نصاب معاملات کوچک موضوع تبصره ۳ قانون برگزاری مناقصات الزامی به صدور صورت حساب نخواهند داشت .
? مفاد این حکم در موارد درخواست صدور صورتحساب از سوی خریدار جاری نمی باشد ، رعایت ساختار صورت حساب موضوع این ماده برای این گونه صورت حساب ها الزامی نمی باشد .
? این تبصره از ابتدای سال ۱۳۹۵ قابل اجراء خواهد بود .
بدون دیدگاه