وضعیت مالیات تنظیم سند معاملات پس از “اقاله ” و” فسخ “معامله
وضعیت مالیات اشخاص حقیقی دارای بیش از یک واحد شغلی
وضضعیت مالیات معاملات پس از اقاله و فسخ معامله ، ابتدا مستلزم تعریف اقاله میباشد:
✅ اقاله عقد دوم محسوب می شود و موضوع آن از بین بردن عقد نخست با تراضی طرفین است.
? وضعیت مالیات تنظیم سند اقاله ( که موجب می شود مورد معامله به طرف قبلی منتقل شود ) :
? اگر تنظیم سند اقاله تا ۶ ماه بعد از انجام معامله ( انتقال قطعی ) باشد ، به عنوان معامله جدید مشمول مالیات نقل و انتقال نخواهد بود .
? این موضوع طی ماده ۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم مورد حکم قرار گرفته است .
? ماده ۶۷ ق.م.م : فسخ معاملات قطعی املاک بر اساس حکم مراجع قضایی بطور کلی و اقاله یا فسخ معاملات قطعی املاک در سایر موارد تا شش ماه بعد از انجام معامله به عنوان معامله جدید مشمول مالیات موصوع این فصل ( فصل اول از باب سوم ق.م.م ) نخواهد بود .
? وضعیت مالیات اشخاص حقیقی بیش از یک واحد شغلی،مطابق ماده ۱۰۱ قانون مالیاتهای مستقیم ؛
⬅️ تبصره ۲ الحاقی مورخ ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ قابل اجرا از اول سال ۱۳۹۵ /
◾️ متن تبصره :
” در صورتی که هر شخص حقیقی دارای بیش از یک واحد شغلی باشد ، مجموع درآمد واحدهای شغلی وی با کسر فقط یک معافیت مالیاتی پایه سالانه ، مشمول مالیات به نرخهای مذکور در ماده ۱۳۱ قانون مالیاتها می شود ”
▪️تبصره الحاقی فوق همان مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف بوده است که طی اصلاحیه مورخ ۲۷/ ۱۱/ ۱۳۸۰ حذف گردید بوده با این تفاوت که در تبصره ۲ الحاقی به شرح فوق فقط مجموع درآمد ناشی از واحدهای شغلی مدنظر قرار گرفته است .
▪️فلذا با اجرای طرح جامع مالیاتی و یکپارچه بودن برنامه مشاغل ، مجموع درآمدِ مشمول مالیات مودیِ صاحبِ فعالیتِ شغلی متعدد ( در سطح ادارات امور مالیاتی ) پس از کسر یک معافیت مالیاتی پایه ی سالانه ، به نرخ ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم ، مشمول مالیات خواهد بود .
بدون دیدگاه