مرور زمان مالیاتی


مرور زمان مالیاتی مدت زمانی است که طبق قانون مالیاتهای مستقیم مأموران مالیاتی اجازه دارند مالیات متعلق به درآمد مشمول مالیات و یا سایر پایه های مالیاتی را محاسبه و مطالبه نمایند و پس از گذشت آن زمان اجازه قانونی مزبور از آنان سلب میگردد.

 

 مرور زمان مالیاتی و شرایط آن

? مرور زمان مالیاتی در شرایط ذیل جاری می باشد:

? در مورد مؤدیانی که در مهلت مقرر اظهارنامه مالیاتی را به اداره امور مالیاتی تسلیم نموده اند مدت 《یکسال》 از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه (ماده ۱۵۶ ق.م.م)

 

? در مورد مؤدیانی که در مهلت مقرر اظهارنامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی تسلیم نکرده اند و یا طبق مقررات قانونی مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در سررسید پرداخت مالیات نبوده اند، مدت 《پنج سال》 از تاریخ سررسید پرداخت مالیات. (ماده ۱۵۷ ق.م.م).

 

 

 

وضعیت مالیات بر درآمد ناشی از فعالیت های تولیدی و معدنی

⬅️  مطابق ماده ۱۳۲ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ ( قابل اجرا از ۱/ ۱/ ۱۳۹۵ )

 

? معافیت قانونی در ماده مذکور با مشخصات و شرایط خاص به شرح زیر به درآمدِ اشخاصِ مورد نظر اعطاء می شود :

▪️درآمد ابرازی ناشی از فعالیت های تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی در واحدهای تولیدی یا معدنی که از تاریخ اجرای این ماده از طرف وزارتخانه های ذی ربط برای آنها پروانه بهره برداری صادر یا قرارداد استخراج و فروش منعقد می شود .

 

▪️درآمدهای خدماتی بیمارستان ها ، هتلها و مراکز اقامتی گردشگری اشخاص حقوقی غیردولتی که از تاریخ مذکور از طرف مراجع قانونی ذیربط برای آنها پروانه بهره برداری یا مجوز صادر می شود .

?درآمدهای فوق الذکر از تاریخ شروع بهره برداری یا استخراج یا فعالیت به مدت ۵ سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت ۱۰ سال با نرخ صفر مشمول مالیات می باشد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *