املاک اجاری و مالیات درآمد

مالیات اجاره

املاک اجاری و مالیات درآمد،مطابق ماده_۵۳ قانون مالیاتهای مستقیم تعریف شده است.:درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجاره واگذار می‌گردد عبارت است از کل مال‌الاجاره. اعم از نقدی و غیرنقدی. پس از کسربیست و پنج درصد (۲۵%) بابت هزینه‌ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره.

 

املاک اجاری و مالیات درآمد

 

☑️درآمد مشمول مالیات در مورد اجاره دست اول املاک مورد وقف یا حبس بر اساس ماده  فوق الذکر محاسبه خواهد شد.

?در رهن تصرف. راهن طبق مقررات این فصل مشمول مالیات خواهد بود.

 

 وضعیت مالیات اجاره در صورتیکه موجر مالک نباشد

 

? در صورتی که موجر مالک نباشد. درآمد مشمول مالیات وی عبارت است از مابه‌التفاوت اجاره دریافتی و پرداختی بابت ملک مورد اجاره.

♦️حکم این ماده در مورد خانه‌های سازمانی متعلق به اشخاص حقوقی در صورتی که مالیات آنها طبق دفاتر قانونی تشخیص شودجاری نخواهد بود.

 

?تبصره ۱- محل سکونت پدر یا مادر یا همسر یا فرزند یا اجداد و همچنین محل سکونت افراد تحت تکفل مالک اجاری تلقی نمی‌شودمگر اینکه به موجب اسناد و مدارک ثابت گردد که اجاره پرداخت می‌شود. در صورتی که چند واحد مسکونی. محل سکونت مالک و یاافراد مزبور باشد یک واحد برای سکونت مالک ویک واحد مسکونی برای هر یک از افراد مذکور به انتخاب مالک از شمول مالیات موضوعاین بخش خارج خواهد بود.

 

?تبصره ۲- املاکی که مجانا در اختیار سازمان‌ها و موسسات موضوع ماده (۲) این قانون قرار می‌گیرد غیراجاری تلقی می‌شود.

 

?تبصره ۳- از نظر مالیات بر درآمد اجاره املاک هر واحد آپارتمان یک مستغل محسوب می‌شود.

 

?تبصره ۴- در مورد املاکی که با اثاثه یا ماشین‌آلات به اجاره واگذار می‌شود. درآمد ناشی از اجاره اثاثه و ماشین‌آلات نیز جزء درآمدملک محسوب و مشمول مالیات این فصل می‌شود.

 

?تبصره ۵- مستحدثاتی که طبق قرارداد از طرف مستاجر در عین مستاجره به نفع موجر ایجاد می‌شود. براساس ارزش معاملاتی روزتحویل مستحدثه به موجر تقویم و پنجاه درصد (۵۰%) آن جزء درآمد مشمول مالیات اجاره سال تحویل محسوب می‌گردد.

 

?تبصره ۶- هزینه‌هایی که به موجب قانون یا قرارداد به عهده مالک است و از طرف مستاجر انجام می‌شود و همچنین مخارجی که بهموجب قرارداد انجام آن از طرف مستاجر تقبل شده در صورتی که عرفا به عهده مالک باشد. به بهای روز انجام هزینه تقویم و به عنوانمال‌الاجاره غیرنقدی به جمع اجاره بهای سال انجام هزینه اضافه می‌شود.

 

?تبصره ۷- در صورتی که مالک اعیان احداث شده در عرصه استیجاری ملک را کلا یا جزئا به اجاره واگذار نماید. مبلغ اجاره پرداختیبابت عرصه به نسبت مورد اجاره از مال‌الاجاره دریافتی کسر و مازاد طبق مقررات صدر این ماده مشمول مالیات خواهد بود.

 

?تبصره ۸- در صورتی که مالک محل سکونت خود را بفروشد و در سند انتقال بدون اجاره بها مهلتی برای تخلیه ملک داده شود. درمدتی که محل سکونت انتقال دهنده می‌باشد تا شش ماه در بیع شرط مادام که طبق شرایط معامله مبیع در اختیار بایع شرطیاست. اجاری تلقی نمی‌شود. مگر اینکه به موجب اسناد و مدارک ثابت گردد که اجاره پرداخت می‌شود.

 

?تبصره ۹- وزارت‌خانه‌ها. موسسات و شرکت‌های دولتی و دستگاه‌هایی که تمام یا قسمتی از بودجه آنها به وسیله دولت تامینمی‌شود. نهادهای انقلاب اسلامی. شهرداری‌ها و شرکت‌ها و موسسات وابسته به آنها و همچنین سایر اشخاص حقوقی مکلفندمالیات موضوع این فصل را از مال‌الاجاره‌هایی که پرداخت می‌کنند کسر و تا پایان ماه بعد به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک پرداختو رسید آن را به موجر تسلیم نمایند.

 

?تبصره ۱۰- واحدهای مسکونی متعلق به شرکت‌های سازندۀ مسکن که قبل از انتقال قطعی و طبق اسناد و مدارک مثبته به موجبقرارداد واگذار می‌گردد مادام که در تصرف خریدار می‌باشد. در مدت مذکور اجاری تلقی نمی‌شود و از لحاظ مالیاتی با خریدار مانندمالک رفتار خواهد شد مشروط بر اینکه مالیات نقل و انتقال قطعی موضوع ماده (۵۹) این قانون به ماخذ تاریخ تصرف پرداخت شده باشد.

 

?تبصره ۱۱- مالکان مجتمع‌های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری که با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارتمسکن و شهرسازی ساخته شده یا می‌شوند در طول مدت اجاره از صد در صد (۱۰۰%) مالیات بر درآمد املاک اجاری معاف می‌باشددر غیر این صورت درآمد هر شخص ناشی از اجاره واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا مجموع یکصد و پنجاه متر مربع زیر بنای مفیدو در سایر نقاط تا مجموع دویست متر مربع زیر بنای مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک معاف می‌باشد.

 

♻️به موجب تبصره (۳) بند (۵۳) ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۳۱/۰۴/۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی درتبصره (۹) ماده (۵۳) عبارت “تا پایان ماه بعد” جایگزین عبارت “ظرف ده روز” شده است. (تاریخ اجرا از ۰۱/۰۱/۱۳۹۵)

 

مالیات بر خانه

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *