مشاور مالياتي در خصوص تشويق هاي مالياتي و ماليات بر ارزش افزوده

 

 

تشويقات مالياتي

تشويقات مالياتي چيست و چه افرادي مشمول تشويقات مالياتي مي شوند؟

ماليات بر ارزش افزوده جيست و شامل چه گروههايي از افراد مي شود؟

..مطابق قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی، چنانچه:

۱- طی سه سال متوالی، تراز نامه و سود و زیان و دفاتر قانونی خود را ارائه دهند، و
۲- مالیات قطعی شده هر سال را در همان سال پرداخت کنند، مثلا مالیات سال ۹۸ را که اظهارنامه آن را تا خرداد سال ۹۹ ارائه داده باشند، تا پایان سال ۹۹ ، مالیات آن را پرداخت کنند، ۵ درصد اصل مالیات مربوط به سه سال، به عنوان جایزه خوش حسابی برای آنها در نظر گرفته می شود.
نکته طلایی: مطابق قانون مالیات، اگر مالیات هر ساله زودتر از موعد مقرر قانونی پرداخت شود، بابت هر ماه، یک درصد به مودی جایزه داده می شود.

ماليات بر ارزش افزوده

 

مالیات بر ارزش افزوده چیست و راهکار مشاور مالیاتی برای مالیات بر ارزش افزوده تعیین شده تحمیلی یا اضافی چیست ؟؟

مالیات بر ارزش افزوده، یکی از مالیاتهای غیر مستقیم است که بر ” مصرف” کالاها اعمال می شود.بنابر این مالیات بر ارزش افزوده صرفا مالیات بر مصرف است و از مصرف کننده اخذ می شود و ربطی به درامد و ثروت و دارایی اشخاص ندارد.بلکه این نوع مالیات، از مصرف کننده نهایی اخذ می شود.بنابراین دولت بطور مستقیم این مالیات را دریافت نمی کند بلکه واسطه ها، اعم از تولید کنندگان، عمده فروش و یا خرده فروش ، موظفند مالیات را از مصرف کننده نهایی ، اخذ و به دولت پرداخت کنند.از این رو فرایند اخذ این نوع مالیات، چند مرحله ای است که گر چه تولید کننده و واسطه ها هر کدام این مالیات را از ید مابعد خود اخذ می کنند اما در نهایت، مصرف کننده مالیات اصلی را پرداخت میکند.
اما گاهی اوقات متاسفانه در سیستم غلط مالیاتی کشور ما، علاوه بر مصرف کننده نهایی، واسطه ها و تولید کنندگان نیز، در نهایت امر، به اشتباه متحمل پرداخت این نوع مالیات می شوند.!! به عبارت دیگر، به نوعی این نوع مالیات چندین بار از افراد مختلف گرفته می شود!!
راهکار مشاور گروه مشاوران مالیاتی جنوب، در این شرایط ، این است که با محاسبه حسابرس و اثبات پرداخت مالیات بر ارزش افزوده،از حقوق موکل خود و مودی دفاع قاطعانه کند و از اعتبار مالیاتی وی در جایی که این نوع مالیات پرداخت گردیده، استفاده کند و مابه التفاوت آن را، یعنی مبالغ پرداخت شده را از کل مالیات کسر کند .!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *