تطبیق ارزش افزوده با گزارشات فصلی

معافیت مالیاتی

تطبیق ارزش افزوده با گزارشات فصلی، اینگونه است که برای بعضی از حسابداران این سوال و ابهام مطرح میشود  که آیا باید مبالغ  گزارش فصلی خرید و فروش مالیاتبا ارزش افزوده یکسان باشد؟ جواب  منفی است. زیرا باید به مفهوم گزارش فصلی و ارزش افزوده توجه کنیم. همانطور که از نام و علیت گزارش فصلی مشخص است معاملات فصلی برای ثبت خرید کالا و خدمات و فروش کالا و خدمات مرتبط با موضوع فعالیت  می باشد. فعالیت اصلی شرکت در روزنامه رسمی و اساسنامه شرکت مشخص شده است. اما اظهارنامه ارزش افزوده برای ثبت کلیه معاملاتی است که بابت آن  ارزش افزوده دریافت و یا پرداخت شده و یا ثبت فعالیت های معاف موضوع ماده ۱۲ ارزش افزوده است.

 

ابزارهای مالی انتفاعی

 

تطبیق ارزش افزوده با گزارشات فصلی چگونه صورت می گیرد؟

بعضی حسابداران سوال می کنند آیا قبض برق،آب،تلفن و سایر قبوض خدماتی باید در معاملات فصلی ثبت شود؟ در جواب باید بگوییم  اگر موضوع فعالیت شرکت خرید وفروش برق،تلفن و…   نیست نیازی به ثبت آن در معاملات فصلی نیست. ولی باید در ارزش افزوده ثبت کنیم چون بعدا باید با ارزش افزوده فروش تهاتر کنیم.به عبارتی بعدا باید از مالیات مطالبه کنیم. ولی نکته مهم این است که مبالغ خرید و فروش معاملات فصلی دقیقا باید مطابق با دفاتر و اظهارنامه مالیات بر عملکرد باشد. و مبالغ خرید کالا و خدمات در اظهارنامه ارزش افزوده باید باید با مجموع و هزینه های  خرید ارزش افزوده خرید موجودی دفاتر و اظهارنامه عملکرد برابر باشد.
نتیجه:
پس لزومی نداره که حتما مبالغ گزارش فصلی مالیات با مبالغ اظهارنامه ارزش افزوده یکسان باشد. البته این به این معنی نیست که نباید یکسان باشد بلکه لزومی ندارد یکسان باشد. به همان دلایلی که در بالا اشاره شد.

✔️چگونگی تطبیق ارزش افزوده با گزارشات فصلی

 

?اظهارنامه ارزش افزوده در هر دوره باید با مبالغ دارای ارزش افزوده گزارشات فصلی مطابقت داده شود و از تطابق ارقام ثبت شده اطمینان حاصل گردد.

 

 

 

✔️استرداد ارزش افزوده:

 

?استرداد در لغت به معنای پس گرفتن است و استرداد ارزش افزوده به معنای پس گرفتن اضافه پرداختی ارزش افزوده خرید نسبت به ارزش افزوده فروشاست. مودی میتواند درخواست اضافه پرداخت ارزش افزوده خود در یک دوره را از سازمان امور مالیاتی داشته باشد.

 

استرداد مالیات ارزش افزوده شامل  چه مراحلی است؟

 

?جهت استرداد اضافه پرداختی ارزش افزوده مودی میتواند درخواست استرداد مبلغ را از سازمان امورمالیاتی داشته باشد که سازمان موظف است نهایتا تایک هفته بعد از ارایه درخواست مدارک را رسیدگی کند و در صورت صحت مبلغ درخواستی مبلغ را به حساب مودی واریز نمایند یا مودی میتواند مبلغ استردادوجه خود را به دوره بعد منتقل کند و مبلغ مذکور از ارزش افزوده دوره بعد کسر میگردد.

 

✅نحوه ارائه قبوض آب و برق و گاز در ارزش افزوده:

 

?پرداخت قبوض آب ،برق گاز و تلفن که در صورتحساب مبلغی تحت عنوان ارزش افزوده لحاظ شده است برای مودی طلب مالیاتی ارزش افزوده در نظر گرفتهمیشود در صورتی که قبوض پرداختی مربوط به واحد تجاری باشد . درواقع مربوط به کارخانه یا دفتر فعالیت شرکت باشد از لحاظ سازمان امورمالیاتی پذیرفتهاست.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *