ماخذ مالیات در انحلال اشخاص حقوقی و ز دغدغه های مهم شرکت ها و اشخاص حقوقی در هنگام انحلال شخص حقوقی می باشد…
ماخذ مالیات در انحلال اشخاص حقوقی
?برای تعیین ماخذ مالیات انحلال اشخاص حقوقی باید ابتدا به درآمدها و هزینه های شخص حقوقی منحله از اول سال مذکور لغایت تاریخ انحلال شخصحقوقی در اداره ثبت شرکتها رسیدگی نموده و سود یا زیان دوره مذکور را مشخص کرد . پس از تعیین سود و زیان مربوطه ترازنامه ای به تاریخ روز انحلال تهیهمی گردد که ضمن منظور نمودن سود و زیان دوره انحلال ، دارایی های آن با رعایت تبصره های ۱ و ۲ ماده ۱۱۵ تعیین شده و سپس بدهی ها و سرمایهپرداخت شده و اندوخته ها و مانده سودهایی که مالیات آن قبلاً پرداخت گردیده است ، از آن کسر می گردد و در نتیجه ماخذ محاسبه مالیات انحلال شخصحقوقی حاصل می گردد.
?نکته مهم در این خصوص این است که علیرغم احتساب زیان سنواتی و هزینه های قبل از بهره برداری در طرف دارای ترازنامه ، نباید در محاسبه مالیاتانحلال ، آنها را به عنوان دارایی ارزیابی نمود زیرا در واقع آنها یک نوع هزینه هستند .
?مالیات مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی که منحل می شوند (به استثنای مالیات مقطوع دارایی های املاک و سهام یا سهم الشرکه یا حقتقدم سهام شرکتها ) ، به نرخ ۲۵ درصد موضوع ماده ۱۰۵ق.م.م می باشد . اشخاص حقوقی منحله پس از انحلال نیز باید باید جهت ختم امر تصفیه نسبت بهاخذ و پلمپ دفاتر قانونی اقدام نمایند . و چنانچه بعد از پرداخت مالیات های موضوع ۱۱۴ لغایت ۱۱۶ درآمدی کسب نمایند که مشمول مالیات مقطوع فصلاملاک و سهام یا سهم الشرکه و حق تقدم سهام ( نرخ ماده ۵۹ و تبصره های ماده ۱۴۳ ) نباشد ، طبق مقررات مشمول مالیات بردرآمد خواهد بود .
انواع ابلاغ اوراق مالیاتی
✔️ اوراق مالیاتی اصولا باید به شخص مودی ابلاغ و در نسخه ثانی رسید اخذ گردد(ابلاغ واقعی)
✔️ هرگاه مودی یا در صورت عدم حضور او بستگان و مستخدمین وی از گرفتن اوراق امتناع کنند مامور ابلاغ عدم حضور وی یا امتناع آنان از گرفتن اوراق رارسیدنموده و نسخه دوم را به اداره مالیاتی عودت و نسخه اول را به محل سکونت یا محل کار وی الصاق می کند تاریخ الصاق ،تاریخ ابلاغ به مودی محسوبمی شود.(ابلاغ قانونی)
✔️ همچنین در صورت عدم شناسایی مودی ، اوراق مالیاتی یک نوبت در روزنامه نشر آگهی می شود و این آگهی در حکم ابلاغ به مودی محسوب می شود.(ابلاغ قانونی)
بدون دیدگاه