عدم درامد شخص حقیقی و مالیات آن،مطابق ماده ۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم تبیین شده است.وضعیت مالیات و تکلیف این افراد توضیح داده می شود…
عدم درامد شخص حقیقی و مالیات وتکالیف
♻️در مورد شخص حقیقی که هیچ گونه درآمدی ندارد تا میزان معافیت مالیاتی درآمد حقوق موضوع ماده (۸۴) این قانون از درآمدمشمول مالیات سالانه مستغلات از مالیات معاف و مازاد طبق مقررات این فصل مشمول مالیات میباشد. مشمولان این ماده بایداظهارنامه مخصوصی طبق نمونهای که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک تسلیم و اعلام نمایند که هیچگونه درآمد دیگری ندارند. اداره امور مالیاتی مربوط باید خلاصه مندرجات اظهارنامه مودی را به اداره امورمالیاتی محل سکونت مودی ارسال دارد و در صورتی که ثابت شود اظهارنامه مودی خلاف واقع است مالیات متعلق به اضافه یک برابرآن به عنوان جریمه وصول خواهد شد.در اجرای حکم این ماده حقوق بازنشستگی و وظیفه دریافتی و جوائز و سود ناشی از سپردههای بانکی درآمد تلقی نخواهد شد.
☑️تبصره ۱- حکم این ماده در مورد فرزندان صغیری که تحت ولایت پدر باشند جاری نخواهد بود.
☑️تبصره ۲- در صورتی که سایر درآمدهای مشمول مالیات ماهانه مودی کمتر از مبلغ مذکور در این ماده باشد. آن مقدار از درآمدمشمول مالیات اجاره املاک که با سایر درآمدهای مودی بالغ بر مبلغ فوق باشد معاف و مازاد طبق مقررات این فصل مشمول مالیاتخواهد بود.
تعریف “پرونده مالیاتی و کلاسه پرونده “در واحد مالیاتی
منظور از “پرونده مالیاتی “مدارک و اسنادی میباشد که اشخاص حقیقی و حقوقی جهت ثبت نام مالیاتی در واحد مالیاتی مربوطهخود،به آنها تحویل داده و نزد واحد مالیاتی نگهداری میشود. پس از تحویل اسناد و مدارک لازم از سوی واحد مالیاتی، شماره ای بهپرونده مالیاتی اختصاص میدهند که به آن کلاسه پرونده میگویند و این شماره اختصاصی بوده و فقط مربوط به آن اشخاص میباشد.کلاسه پرونده جهت پیگیری و ثبت اطلاعات در سامانه های مالیاتی کاربرد دارد.
بدون دیدگاه