شرکتهای ادغام شده و وضعیت مالیات آنها


شرکتهای ادغام شده و وضعیت مالیات آنهاهمانند بحث شرکتهای منحل شده، از موضوعات بحث بر انگیز مالی  و مالیاتی است.در ادامه متن قانون مالیات ها را در این مورد میخوانید…

 

شرکتهای ادغام شده و وضعیت مالیات آنها

مطابق ماده۱۱۱ – شرکتهایی که با تأسیس شرکت جدید یا با حفظ شخصیت حقوقی یک شرکت ،در هم ادغام یا ترکیب میشوند از لحاظ مالیاتی مشمول مقررات زیر میباشند:

✅الف – تأسیس شرکت جدید یا افزایش سرمایه شرکت موجود تا سقف مجموع سرمایه هاي ثبت شده شرکتهاي ادغام یا ترکیب شده از پرداخت نیم درهزار۲ حق تمبر موضوع ماده (۴۸) این قانون معاف است.

 

✅‌ب- انتقال داراییهاي شرکتهاي ادغام یا ترکیب شده به شرکت جدید یا شرکت موجود حسب مورد به ارزش دفتري مشمول مالیات مقرر در این قانون نخواهد بود.

 

✅‌ج- عملیات شرکتهاي ادغام یا ترکیب شده در شرکت جدید یا شرکت موجود مشمول مالیات دوره انحلال موضوع بخش مالیات بر درآمد این قانون نخواهد بود.

 

✅‌د- استهلاك داراییهاي منتقل شده به شرکت جدید یا شرکت موجود باید براساس روال قبل از ادغام یا ترکیب ادامه یابد.

 

✅هـ – هرگاه در نتیجه ادغام یا ترکیب، درآمدي به هر یک از سهامداران در شرکت هاي ادغام یا ترکیب شده تعلق گیرد طبق مقررات مربوط مشمول مالیات خواهد بود.

 

✅‌و- کلیه تعهدات و تکالیف مالیاتی شرکتهاي ادغام یا ترکیب شده به عهده شرکت جدید یا موجود حسب مورد میباشد.

 

‌✅ز- آیین نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این اصلاحیه به پیشنهاد مشترك وزارتخانههاي امور اقتصادي و دارایی و صنایع و معادن به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

 

شرکتهای ادغام شده

 

  اشخاص حقیقی و حقوقی خارج از ایران و وضعیت مالیاتی

ماده ۱۰۷- درآمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی مقیم خارج از ایران بابت درآمدهایی که درایران و یا از ایران تحصیل می نمایند به شرح زیرتعیین می شود:

 

?بابت تهیه طرح ساختمانها و تأسیسات، نقشه برداري، نقشه کشی، نظارت و محاسبات فنی ، دادن تعلیمات وکمکهاي فنی، انتقال دانش فنی، سایر خدمات و واگذاري امتیازات و سایر حقوق ،همچنین واگذاري فیلم هاي سینمایی که به عنوان بها یا حق نمایش یا تحت هرعنوان دیگر در ایران یا از ایران تحصیل می کنند به استثناي درآمدهایی که طبق مقررات این قانون نحوه دیگري براي تعیین درآمد مشمول مالیات یا مالیات آنها مقرر شده است با توجه به نوع فعالیت و میزان سوددهی به مأخذ ده درصد(۱۰%) تا چهل درصد(۴۰%) مجموع وجوهی میباشدکه ظرف مدت یک سال مالیاتی عاید آنها می شود.

 

?آیین نامه اجرایی این ماده و ضرایب تشخیص درآمد مشمول مالیات با توجه به نوع فعالیت، ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون (۱۳۹۵/۱/۱) به پیشنهاد وزارت امور اقتصادي و دارایی به تصویب هیأت وزیران میرسد.

 

?پرداخت کنندگان وجوه مذکور در این ماده مکلفند در هر پرداخت، مالیات متعلق را با توجه به مبالغی که ازاول سال تا آن تاریخ پرداخت کرده اند کسر و تا پایان ماه بعد به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند، در غیر این صورت پرداخت کنندگان مذکور و دریافت کنندگان متضامناً مسؤول پرداخت اصل مالیات و جریمه هاي متعلق آن خواهند بود.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *