طبقه بندی وراث مطابق قانون مالیات ها
اموال معاف از مالیات در ارث
✍️ طبقه بندی مالیات بر ارث مطابق قانون مالیات ها ی مستقیم:
? وراث از نظر این قانون به سه طبقه تقسیم میشوند:
۱- وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.
۲- وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.
۳- وراث طبقه سوم که عبارتند از: عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.
?ماده ۲۱-اموال سلب مالکیت شده هر کدا م کمتر باشد، جزء اموال مشمول مالیات بر ارث موضوع ردیفهاي مربوط در ماده(۱۷) این قانون محسوب و مشمول مالیات خواهد بود.
? مطابق ماده ۲۴، اموال زیر از شمول مالیات این فصل خارج است:
۱- وجوه بازنشستگی و وظیفه و پسانداز خدمت و مزایاي پایان خدمت، مطالبات مربوط به خسارت اخراج، بازخریدخدمت و مرخصی استحقاقی استفاده نشده و بیمههاي اجتماعی و نیز وجوه پرداختی توسط مؤسسات بیمه یابیمهگزار و یا کارفرما از قبیل انواع بیمه هاي عمر و زندگی، خسارت فوت و همچنین دیه و مانند آنها حسب موردکه یکجا و یا به طور مستمر به ورثه متوفی پرداخت میگردد.
۲- اموال منقول متعلق به مشمولین بند (۴) ماده (۳۹) قرارداد وین مورخ فروردین ۱۳۴۰ و ماده (۵۱) قرارداد وینمورخ اردیبهشت ماه ۱۳۴۲ و بند (۴) ماده (۳۸) قرارداد وین مورخ اسفندماه ۱۳۵۳ با رعایت شرایط مقرر درقرارداد مزبور با شرط معامله متقابل.
۳- اموالی که براي سازمانها و مؤسسههاي مذکور در ماده (۲) این قانون مورد وقف یا نذر یا حبس واقع گردد به شرطتأیید سازمانها و مؤسسه هاي مذکور.
۴- اثاث البیت محل سکونت متوفی
?ماده ۲۵ – وراث طبقات اول و دوم نسبت به اموال شهداي انقلاب اسلامی مشمول مالیات بر ارث موضوع این فصل نخواهند بود.
احراز شهادت براي استفاده از مقررات این ماده منوط به تأیید یکی از نیروهاي مسلح جمهوري اسلامی ایران و یابنیاد شهید انقلاب اسلامی حسب مورد میباشد.
بدون دیدگاه