“اشتباه صورت های مالی” و انواع آنها از نگرانی ها و دغدغه های حسابداران و حسابرسان شرکتها و اشخاص حقوقی است که طبعا در نتیجه مالیات بر عملکرد نیز تاثیر گذار است. لذا قبل از ارسال صورت های مالی نیازمند مشاوره های مالی و مالیاتی می باشند. اما این اشتباهات صورت های مالی به این صورت تبیین می گردد که: ممکن است در دوره جاری اشتباهاتی م ربوط به صورتهای مالی یک یا چند دوره مالی گذشته کشف گردد. این اشتباهات میتواند ازجمله، ناشی از موارد زیر باشد:
“اشتباه صورت های مالی” و انواع و چگونگی آنها
⬅️الف. اشتباهات ریاضی،
⬅️ب. اشتباه در بکارگیری رویههای حسابداری،
⬅️ج. تعبیر نادرست یا نادیده گرفتن واقعیتهای موجود در زمان تهیه صورتهای مالی،
⬅️د. تغییر از یک رویه غیر استاندارد حسابداری به یک رویه استاندارد حسابداری، و
⬅️ﻫ. موارد تقلب.
چگونگی اصلاح اشتباهات صورت های مالی
⭕️ اصلاح این اشتباهات در صورتی که با اهمیت نباشد، در سود یا زیان خالص دوره جاری منظور میگردد.
⭕️ در مواردی ممکن است صورتهای مالی منتشر شده یک یا چند دوره قبل شامل اشتباهات با اهمیتی باشد که تصویر مطلوب را مخدوش و در نتیجه قابلیت اتکای صورتهای مالی مزبور را کاهش دهد. اصلاح چنین اشتباهاتی نباید از طریق منظور کردن آن در سود و زیان سال جاری انجام گیرد، بلکه باید با ارائـه مجدد ارقام صورتهای مالی سالهای قبل به چنین منظوری دست یافت.
⭕️ درنتیجه، مانده افتتاحیه سود (زیان) انباشته نیز بدین ترتیب تعدیل خواهد شد. تعدیلات سنواتی ناشی از اصلاح اشتباهات همچنین به عنوان آخرین قلم در صورت سود و زیان جامع منعکس میشود.
⭕️ براوردهای حسابداری ماهیتاً عبارت از تخمینهایی است که با کسب اطلاعات اضافی در دورههای بعد ممکن است تغییر یابد. بنابراین اصلاح اشتباه را باید از اینگونه تغییرات تمیز داد. به گونه مشابه، سود یا زیانی را که پس از مشخص شدن پیامد یک پیشامد احتمالی مورد شناخت قرار میگیرد و براورد دقیق آن قبلاً میسر نبوده است نمیتوان به عنوان اشتباه با اهمیت قلمداد کرد.
بدون دیدگاه