وضعیت مالیاتی وجوه واریزی و تراکنش های بانکی متعلق به دیگران در حساب های شخصی
تکالیف مالیاتی دفاتر قانونی
مالیات بر ارزش افزوده پیمانکاران و کارفرمایان
در خصوص وضعیت مالیاتی وجوه واریزی و تراکنش های بانکی متعلق به دیگران در حساب های شخصی باید گفت که مطابق
? بند ۲۰ بخشنامه شماره ۱۶/ ۹۹/ ۲۰۰ مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی در خصوص تراکنش های بانکی
?در مواردی که شخص حقیقی یا حقوقی صاحب حساب مدعی است وجوه واریزی به حساب وی مربوط به شخص یا اشخاص دیگری بوده که وی به عنوان حق العمل کار یا کارگزار یا نماینده برای آنها فعالیت می نموده است با امعان نظر به مقررات ماده ۳۵۷ قانون تجارت و در صورت معرفی صاحبان اصلی کالا و احراز این امر توسط ماموران رسیدگی کننده، محاسبه درآمد مشمول مالیات برای صاحب حساب( حق العمل کار ، کارگزار یا نماینده ) صرفا” بر مبنای مبلغ حق العمل دریافتی انجام گیرد.
?در این راستا اطلاعات مربوط به تراکنش های مذکور حسب دستور مدیرکل امور مالیاتی جهت رسیدگی به درآمد مشمول مالیات صاحب کالا ( آمر) در اختیار گروه رسیدگی ویژه یا در صورت عدم ارتباط با اداره کل دریافت کننده تراکنش ها، به اداره کل ذیربط ارسال و مراتب به دفتر مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اعلام گردد.
◾️باید توجه داشت در بسیاری از کسب و کارها از جمله مشاوران املاک، نمایشگاه های اتومبیل و فعالیت های دلالی و حق العمل کاری امکان دارد بسیاری از واریزی های بانکی مربوط به طرفین معامله و فعالیت های کسب و کار مودی باشد که این مورد باید در حسابرسی مورد توجه قرار گیرد.
دفاتر قانونبی مطابق:
? آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ ( قابل اجرا از اول سال ۱۳۹۵ )
✅ مشخصات دفاتر و تکالیف مودیان
? انواع دفاتر موضوع آیین نامه یادشده عبارتند از :
۱ . دفتر روزنامه
۲ . دفتر کل
۳ . دفتر روزنامه و کل مشترک
۴ . دفتر معین
۵ . سایر دفاتر
? صاحبان مشاغلی که در گروه اول ( بر اساس حجم و نوع فعالیت ) قرار می گیرند و کلیه اشخاص حقوقی مکلف به نگهداری دفاتر روزنامه و کل یا سایر دفاتر ( دفاتر دستی ) ، می بایست برای هر سال مالیاتی فقط از دفاتری که طی سال مالیاتی قبل نزد مراجع قانونی ذیربط ثبت شده استفاده نمایند .
? در مواردی که دفاتر ثبت شده مذکور در هر سال برای ثبت عملیات مالی مودیان تا پایان سال مالیاتی کفایت ننماید ، مجاز به استفاده از دفاتر ثبت شده طی همان سال می باشند .
در مورد مالیات بر ارزش افزوده پیمانکاران و کار فرمایان:
⭕️ برابر بند (م) از تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور ؛
? در معاملات پيمانكاری كه كارفرما يكي از دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه است، كارفرما موظف است همزمان با هر پرداخت، ماليات ارزش افزوده متناسب با آن را به پيمانكار پرداخت كند.
?تا زماني كه كارفرما ماليات بر ارزش افزوده را به پيمانكار پرداخت نكرده باشد، سازمان امور مالياتی كشور حق مطالبه آن از پيمانكار يا أخذ جريمه ديركرد از وی را ندارد.
?در مواردی كه بدهی كارفرما به پيمانكار به صورت اسناد خزانه اسلامی پرداخت ميشود در صورت درخواست پيمانكار، كارفرما موظف است اين اوراق را عيناً به سازمان امور مالياتی كشور تحويل دهد. سازمان امور مالياتي کشور معادل مبلغ اسمی اوراق تحويلی را از بدهی مالياتی پيمانكار كسر و اسناد مذكور را به خزانهداري كل كشور ارائه ميیكند. خزانهداری كل كشور موظف است معادل مبلغ اسمی اسناد خزانه تحويلی را بهعنوان وصولی ماليات منظور كند.
بدون دیدگاه