وکالت مالیاتی راجع به مطالبه مالیات از غیر مودی و مرجع رسیدگی به پرونده های مالیاتی
شرایط انتخاب اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی
? در مورد وکالت مالیاتی راجع به مطالبه مالیات از غیر مودی و مرجع رسیدگی به پرونده های مالیاتی،ابتدا باید این مرجع رسیدگی به پرونده ها را معرفی کرد:
مطابق فصل ششم :در مقررات مختلفه هيأت
♻️ب وبند ۴۱ – مرجع رسيدگي به اقدامات اجرايي
?مرجع رسيدگي به پرونده هاي مالياتي كه به اداره وصول و اجراء ارجاع گرديده و مؤدي نسبت به اقدامات اجرايي و يا به اجراء گذاردن ماليات قبل از قطعيت شكايت دارد ، “هيأت حل اختلاف مالياتي “موضوع ماده ۲۱۶ ق.م.م مي باشد .
♻️بند ۴۲- مطالبه ماليات از غير مؤدي
?پس از صدور و ابلاغ برگ تشخيص ماليات چنانچه برابر ادعاي مؤديان مالياتي ، مطالبه ماليات از غير مؤدي صورت گرفته باشد با تسليم اعتراض مؤدي ، در صورتيكه امكان رسيدگي تشخيص و مطالبه ماليات از مؤدي واقعي با رعايت مواد ۱۵۶ و ۱۵۷ قانون مالياتهاي مستقيم وجود داشته باشد موضوع توسط رئيس امور مالياتي مربوطه در مهلت مقرر در ماده ۲۳۸ قانون مذكور مورد رسيدگي و حل و فصل قرارمي گيرد در غير اين صورت با ارجاع پرونده از سوي رئيس امور مالياتي مربوط ، در اجراي تبصره ماده ۱۵۷ قانون مالياتهاي مستقيم ، پرونده در هيات حل اختلاف مالياتي مورد رسيدگي قرار مي گيرد .
♻️ بند ۴۳ – مرجع تصويب دستورالعمل
?اين دستور العمل در ۴۳ بند و ۱۳ تبصره توسط معاونت فني و حقوقي سازمان تنظيم و پيشنهاد شده كه در اجراي ماده ۵۴ آئين نامه ماده ۲۱۹ قانون مالياتهاي مستقيم به تصويب رئيس كل سازمان امور مالياتي كشور رسيده و براي كليه واحدهاي تابعه سازمان ، هيأتهاي حل اختلاف مالياتي ، مأموران مالياتي و مؤديان لازم الاتباع است .
?شرایط انتخاب اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی
♻️ مطابق بند ۳۸ از مقررات مختلفه هیات ،شرط انتخاب اعضاي هيأت
?اعضاي هيأتهاي حل اختلاف مالياتي و مجریان قرار کارشناسی نبايد سابقه هيچگونه اظهار نظري در مقام يكي از مأموران مالياتي در خصوص پرونده مؤدي داشته باشند.
♻️بند ۳۹ – تكليف ادارات مالياتي كه هيأت مستقل ندارند
?امور مربوط به هیأت ها در ادارات امور مالياتي که هیأت حل اختلاف مالياتي مستقل ندارند از نظر تعیین وقت و سایر موارد ارجاعی به هیأت ، بر عهده رئیس امور مالیاتی ذیربط می باشد .
♻️بند ۴۰ – طرح دو پرونده مرتبط به هم در يك هيأت
?چنانچه دو پرونده مرتبط به هم ، مربوط به یک مؤدی در دو هیأت ذیصلاح مطرح باشد بنا به تقاضای مؤدی و عدم وجود منع قانوني ، رسیدگی لازم در یک هیأت صورت می گیرد .
بدون دیدگاه