وکیل حقوقی مالیاتی و تفاوت حق کسب و پیشه با سرقفلی


وکیل حقوقی مالیاتی و تفاوت حق کسب و پیشه با سرقفلی، اگر چه در نگاه اول به نظر میرسد که  نحوه مشاوره او در این زمینه ،از مباحث صرفا حقوقی است.اما با دقت و بررسی تفاوتهای آنها می توان پی برد که  علاوه بر دعاوی صرفا حقوقی ،در  دعاوی مالیاتی و تامین و توقیف اموال در زمینه بدهی های مالیاتی نیز می تواند قابل توجه و بررسی قرار گیرد…

 

تفاوت حق کسب و پیشه با سرقفلی و آثار و نتیجه آنها

وکیل حقوقی مالیاتی تفاوت حق کسب و پیشه با سرقفلی و شناخت هر کدام از آنها در نتیجه و آثار آنها را تبیین می کند.

 

۱٫ حق کسب و پیشه تدریجی الحصول است و بستگی به عمل مستاجر دارد ولی حق سرقفلی قطعی الحصول است و به محض پرداخت مبلغ یا مال از جانب مستاجر به موجر بوجود می آید.

 

۲- مقدار حق سرقفلی مشخص است ولی میزان حق کسب و پیشه قابل محاسبه نیست .

۳- حق سرقفلی قابل اسقاط است ولی اسقاط حق کسب و پیشه اسقاط ما لم یجب است هر چند برخی می گویند با انعقاد عقد سبب ایجاد شده است و قابل اسقاط است.

۴-حق سرقفلی قابل ضمان است یعنی با ارزیابی کارشناسی و تعیین ارزش آن قابلیت ضمان را داراست در صورتی که به طور رسمی به ثبت رسیده باشد ولی حق کسب و پیشه این قابلیت را ندارد.

۵- حق سرقفلی قابل توقیف است و از حقوق مالی است و جز اموال غیر منقول تبعی است و با تقدیم دادخواست تامین خواسته یا تقاضای توقیف از طریق اجرائیات اداره ثبت اسناد و املاک قابل توقیف است ولی حق کسب و پیشه قابل توقیف نیست.

۶- حق سرقفلی قابل واگذاری و انتقال به غیر است ولی حق کسب و پیشه قابل واگذاری به غیر نیست مگر در صورت درخواست تجویز انتقال منافع و صدور حکم در این خصوص یاتفویض انتقال به غیر.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *