برگ متمم مالیاتی

لایحه دفاعیه

برگ “متمم مالیاتی” و شرایط آن ، در ماده ۱۵۷ قانون مالیات های مستقیم تشریح شده است.صدور این برگ معمولا در نتیجه کتمان درامد صورت می گیرد…

 

برگ متمم مالیاتی

 

برگ “متمم مالیاتی” و شرایط آن

 ماده ۱۵۷ ـ نسبت به مودیان مالیات بر درآمد که در موعد مقرر از تسلیم اظهارنامة منبع درآمد خودداری نموده‌اند یا اصولا طبق مقررات این قانون مکلف به تسلیم اظهارنامه در سر رسید پرداخت‌ مالیات نیستند مرور زمان مالیاتی پنج سال از تاریخ سر رسید پرداخت مالیات می‌باشد و پس از گذشتن پنج سال مذکور مالیات‌ متعلق قابل مطالبه نخواهد بود، مگر این که ظرف این مدت درآمد مودی تعیین و برگ تشخیص مالیات صادر و حداکثر ظرف سه ماه ‌پس از انقضای پنج سال مذکور برگ تشخیص صادره به مودی ابلاغ ‌شود.

?حال اگر در این مدت شواهدی دال بر کتمان درآمد شناسایی گردد و در محدوده مرور زمان مورد نظر باشد و اگر برگ تشخیص یا مطالبه برای آن سال مورد نظر صادر شده باشد، اداره امور مالیاتی می بایست در قالب برگ متمم مالیاتی نسبت به مطالبه مالیات و جرایم مربوطه بر اساس مدارک جدید اقدام نماید .

 

◾️ ماده ۲۲۷ قانون مالیاتهای مستقیم در این خصوص می گوید :

▪️در مورادی كه اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان مؤدی حسب مورد قبول می‌شود و همچنین پس از تشخیص علی‌الرأس و صدور برگ تشخیص، چنانچه ثابت شود مؤدی فعالیت‌هایی داشته است كه درآمد آن را كتمان نموده است و یا ادارة امور مالیاتی در موقع صدور برگ تشخیص از آن مطلع نبوده‌اند، مالیات باید با محاسبة درآمد ناشی از فعالیت‌های مذكور تعیین و ما به‌التفاوت آن با رعایت مهلت مقرر در ماده (۱۵۷) این قانون مطالبه شود.

 

 

 فعاليتهای مشمول معافيت كشاورزی

⭕️  مطابق  ماده ٨١ ق م م درآمد فعاليتهای ذيل از ماليات معاف می باشد :

▫️كشاورزی
▫️دامپروری
▫️پرورش ماهی
▫️پرورش زنبور عسل
▫️پرورش طيور
▫️ماهيگيری
▫️نوغانداری (پرورش كرم ابريشم)
▫️احياء مراتع و جنگلها
▫️باغداری
▫️نخيلات ( باغات خرما )

 

? نکته ١ : مطابق بخشنامه شماره ٣٨-٩٦-٢٠٠ مورخ ١٣-٠٣-٩٦ وجوه دريافتي اشخاص فوق از بيمه بابت جبران خسارت وارده به فعاليتهاي مشمول معافيت ماده ٨١ ، به عنوان درامد معاف از ماليات است.

 

? نکته ٢ : مطابق بخشنامه شماره ٨٥٣٠ مورخ ٢٧-٠٢-٨٢ شركتهای دولتی نيز مشمول معافيت ماده ٨١ می شوند.

 

? نکته ٣ : مطابق بخشنامه شماره ٢٦١٢-٨٠ مورخ ٢١-٠٣-٨١ بطور کلی کشاورزی فعالیتی است که در جریان آن گیاهان یا حیوانات اهلی با هدف تولید اقتصادی پرورش داده می شوند.

 

○ بخش کشاورزی در اقتصاد ایران شامل چهار زیر گروه ١- زراعت، ٢- شیلات و ماهیگیری، ٣- دام وطیور، ٤- جنگلها و مراتع (منابع طبیعی ) می باشد.

 

? نکته ٤ : مطابق رای شورای عالی مالياتی به شماره ٢-٢٠١ مورخ ١١-٠٢-٩٦ شركتهای تعاونی توليد روستايی و اتحاديه های آنها كه فعاليت آنها طبق اساسنامه جزو فعاليتهای معاف ماده ٨١ باشد ، مشمول معافيت ماده ١٣٣ می باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *