مالیات قطعی وشرایط و موارد اعتراض به آن از چالش های بزرگ سازملن امور مالیاتی و مودیان بوده است.
برابر ماده ۲۵۱ قانون مالیاتهای مستقیم هم مودی و هم اداره امور مالیاتی ،می توانند ظرف مدت یکماه پس از تاریخ ابلاغ رای ” قطعی “هیات حل اختلاف مالیاتی، به استناد عدم رعایت قوانین و مقررات موضوعه ،به شورای عالی مالیاتی شکایت و نقض رایو تجدید رسیدگی راخواستار شوند .
مالیات قطعی وشرایط و موارد اعتراض به آن
▪️حال اگر این مهلت یک ماهه گذشته باشد و مودی یا … اعتراضی نکرده باشد و یا پس از این یک ماه مدارکی به دست آید که میتواند نتیجه رای رابه نفع خود تغییر داد اکنون چه باید کرد؟
? در پاسخ به ماده ۲۵۱ مکرر اشاره می کنیم؛ این ماده در مورد مالیات های مستقیم و غیر مستقیم قطعی شده است که در مرجع دیگریقابل طرح نیست یعنی طبق قانون تمامی مراحل را پشت سر گذاشته اید و همچنین به استناد مدارک و دلایل کافی ادعای غیر عادلانه بودنمالیات قطعی شده را دارید.
▪️راه حل این است که درخواست را طی نامه ای به وزیر اقتصاد و دارایی مبنی بر شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی ارائه دهید .
▪️وزیر اقتصاد و دارایی با اختیارات خود پرونده مورد نظر را به هیاتی مرکب از ۳ نفر به انتخاب خود جهت رسیدگی ارجاع میدهد.
▪️رای هیات به اکثریت آرا قطعی و لازم الاجرا می باشد و جای هیچگونه اعتراض و بررسی دیگری در سازمان امور مالیاتی وجود ندارد.
✋⛔️ انواع تخلف در استفاده از کد اقتصادی :
?? استفاده اشخاص حقوقی و حقیقی از شماره اقتصادی سایرین تحت هر عنوان غیر مجاز و خلاف مقررات بوده و تعلق مالیات متوجهشخصی است که شماره اقتصادی او مورد استفاده قرار گرفته است .
?? هر گونه جعل ، تقلب ، سوء استفاده و تبانی درارتباط با شماره اقتصادی خلاف مقررات بوده و با متخلفین برابر مقررات قانونی برخورد خواهد گردید .
?? دریافت هر گونه وجه اضافه بر ارزش کالا جهت درج شماره اقتصادی فروشنده و یا عدم درج شماره اقتصادی خریدار خلاف مقررات بوده و بامتخلفین برابر مقررات برخورد خواهد شد .
?? عدم رعایت مفاد این دستور العمل از جانب اشخاص ذیربط،از قبیل عدم ارائه وی یا درج شماره اقتصادی طرفین معامله در صورتحساب فروش کالاو یا خدمات ، خلاف مقررات بوده و با متخلفین برابر مقررات برخورد خواهد گردید .
بدون دیدگاه