حمل و نقل دریایی بار واجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد این خدمات از جمله خدمات بسیار مهم حمل و نقل است که وضعیت حسابرسی مالیاتی آن نیز بسیار بحث انگیز می باشد…
حمل و نقل دریایی بار واجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده
✍️ مطابق بخشنامه شماره ۱۵۳۳۲/۲۰۰/ص-تاریخ ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
?نظر به اینکه در خصوص شمول قانون مالیات بر ارزش افزوده. نسبت به خدمات حمل و نقل بین المللی دریایی با سوالات و ابهاماتی مطرح گردیده. لذا باتوجه به مجوز اخذ شده از مراجع قانونی ذیصلاح و احکام مقرر در مواد”۱” و “۱۵” قانون مالیات بر ارزش افزوده و نیز تعریف مذکور در بند(الف) ماده “۱”آیین نامهتاسیس و فعالیت شرکت های حمل و نقل بین المللی کالا مبنی بر “حمل و نقل بین المللی کالا عبارت از جابه جایی و حمل کالا از نقطه ای در داخل یککشور به نقطه ای در داخل کشور دیگر با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر آن است؛
؛”؛به منظور اجرای صحیح قانون و مقررات و همچنین اتخاذ رویه واحد مقرر میدارد:
?ارائه خدمات حمل و نقل دریایی بار بین بنادر ایران و خارج از کشور و بالعکس به صاحبان کالا. به عنوان حمل و نقل بین المللی محسوب شده و مشمولمالیات و عوارض ارزش افزوده نمی باشد.
?بدیهی است معافیت مزبور قابل تسری به خدمات ارائه شده از سوی کارگر گزاری ها و نمایندگی ها به نسبت کارمزد دریافتی آنها بابت خدمات جانبی حملو نقل از قبیل تخلیه.بارگیری. یدک کشی.سوخت رسانی و … در داخل ایران نخواهد بود.
نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاها قبل از ترخیص از گمرکات کشور
? مطابق بخشنامه شماره : ۳۵۶۴۸/۲۰۰ در تاریخ : ۱۳۸۹/۱۲/۱۴
⭕️موضوع : گمرکات سراسر کشور از ابتدای سال ۱۳۹۰ چهار درصد ( ۴ % ) مالیات و عوارض ارزش افزوده ( نامه اداری )
? ومواد مرتبط : , ۲ , قانون مالیات بر ارزش افزوده؛
و نیز،مطابق تبصره ” ۲ ” ماده ” ۱۷ ” قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه اقتصادی . اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ” ،
دولت مکلف است با اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده نرخ این مالیات را از سال اول برنامه سالیانه یک واحد درصد ( ۱ % ) اضافه نماید . “بر همین اساس نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالا و خدمات عمومی در سال ۱۳۹۰ از سه درصد ( ۳ % ) به چهار درصد ( ۴ % ) افزایش خواهد داشت.
لذا با توجه به تکالیف مقرر در تبصره یک ماده ” ۲ ” قانون مالیات بر ارزش افزوده ،گمرکات سراسر کشور از ابتدای سال ۱۳۹۰مکلفندچهار درصد ( ۴ % ) مالیات و عوارض ارزش افزوده (۲/۲ % مالیات ۸/۱ % عوارض ) را قبل از ترخیص از واردکنندگان کالا وصول و در مهلت مقرر بهحساب های اعلام شده توسط این سازمان واریز نمایند.
بدون دیدگاه