کسبوکارهای اینترنتی و مالیات آنها، مدتی ست که مورد چالش مسوولان و حاکمیت شده است، چرا که مالیات بر درآمد به هر طریق و عنوانی، باید اخذ شود و فرقی نمیکند که درامد بصورت مجازی است یا حقیقی!! .از طرفی کسب و کارهای اینترنتی معمولاً از دولت تقاضای مساعدت و ارائه تسهیلات و حمایت داشتهاند و بارها در همین راستا تشکیل جلسه دادهاند، در این میان اما اکنون وضعیت بهگونهای شده است که آنها معتقدند اگر دولت کاری نکند خود کمک بالایی به این صنعت است.در ادامه ،وضع قانون مربوط به این حوزه را میخوانید…
چگونگی مالیات بر کسب و کارهای اینترنتی
روز شنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ ، طی جلسه فوری «شاپرک» با پرداختیاران (ارائهدهندگان ابزارهای پذیرش و پرداخت که به شبکه شاپرک متصل هستند) وضع قانونی جدید، صنعت فینتک کشور (کسبوکارها و استارتاپهای اینترنتی فعال در زمینه فناوریهای مالی) را شوکزده کرد!!
در این جلسه، شرکتهای ارائهدهنده خدمات درگاه پرداخت و دستگاه پوز موظف شدند از ابتدای روز کاری بعد یعنی نهم آذرماه، کاربران را ملزم به دریافت کد مالیاتی پیش از ارائه درخواست برای دریافت درگاه پرداخت و دستگاه پوز جدید کنند.
به هر روی این اجبار الزامی شد و اکنون هرکسی که بخواهد درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشد باید کد مالیاتی داشته باشد.
فرایند اخذ مالیات از استارتاپ ها، نتیجه مثبت یا منفی؟
هر چند این اجبار مالیاتی ممکن است برای استارتاپها دشوار باشد و تازه واردان به این صنعت و کسانی که میخواهند کسبوکار جدیدی را راه بیاندازند با مشکل مواجه کند ولی کارشناسان امور مالی بر این باورند که این امر دیر یا زود اتفاق میافتاد.
محمد رضایی کارشناس امور مالیاتی در این باره با بیان اینکه تا پیش از این اجبار مالیات بهصورت توافقی اخذ میشده است اظهار داشت: اکنون سازمان امور مالیاتی با مالیات گرفتن از درگاههای پرداخت میخواهد از درامد استارتاپها مالیات اخذ و بر این باور است که مالیات آن چیزی است که به حساب استارتاپ وارد شده است.
او با بیان اینکه این اتفاق اگر امسال هم صورت نگیرد نهایتاً در سال آینده مالیات بر این اساس اخذ خواهد شد ادامه میدهد: این فرایند در راستای این بوده است که تور مالیاتی افزایش پیدا کند و آنهایی که مالیات پرداخت نمیکردهاند نیز مالیاتشان را پرداخت کنند.
همچنین رضا قربانی رئیس کمیسیون فینتک سازمان نصر تهران نیز بابیان اینکه در آن زمان بحثی که وجود داشت بر سر مکانیزم اجرایی این موضوع بود اظهار داشت: اکنون این فرایند اجرایی شده است و هر کسبوکاری بخواهد درگاه اینترنتی داشته باشد باید آن را به یک پرونده مالیاتی متصل کند.
او ادامه میدهد: درباره آن کسبوکارهایی که از پیش درگاه پرداخت اینترنتی گرفته بودند و به پرونده مالیاتی وصل نکردهاند نیز بهصورت تلویحی گفته شده که تا پایان بهمن ماه( ۱۴۰۰) این کار باید انجام شود.
رئیس کمیسیون فینتک سازمان نصر تهران با بیان اینکه در حال حاضر این فرایند باید صورت بپذیرد و به یکی دیگر از فرایندهای بوروکراتیک اخذ مجوز در راستای ایجاد کسبوکار افزوده شده است آن را پدیده مثبتی ارزیابی کرده و میگوید: هیچگاه با این امر که افراد آغاز کننده و دارای کسبوکار پرونده مالیاتی داشته باشند مخالفتی وجود نداشته و با این مخالف بودیم که از لحاظ اجرایی یک فرایند پیچیده و دشوار شکل نگیرد.
با توجه به آنچه گفته شد به نظر میرسد اتصال درگاههای پرداخت به پرونده مالیاتی و اخذ مالیات از کسبوکارهای اینترنتی به لحاظ منطقی امری صحیح باشد اما فرایندی که اکنون شکل گرفته است، فرایندی است که اخذ مجوز را برای تأسیس و راهاندازی یک استارتاپ با سختی و پیچیدگی بوروکراتیک همراه میسازد که این امر به نفع اقتصاد کشور نیست.
بدون دیدگاه