استرداد مالیات بر ارزش افزوده در صادرات


استرداد مالیات بر ارزش افزوده در صادرات، مطابق دستورالعمل شماره ۵۱۸/ ۱۴۰۰/ ۲۰۰ مورخ ۱۲/ ۷/ ۱۴۰۰ سازمان امور مالیاتی در خصوص ابلاغ بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سالهای ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۰ و نحوه اجرای حکم بند ق تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور تبیین شده است.در ادامه  تشریح چگونگی و نحوه این استرداد مالیات بر ارزش افزوده در صادرات را میخوانید…مالیات ارزش افزوده

 چگونگی استرداد مالیات بر ارزش افزوده و عوارض آن

قابل توجه ادارات امور مالیاتی و مودیان مالیاتی

?۱ . از آنجایی که استرداد مالیات بر ارزش افزوده دوره های مالیاتی سال ۱۴۰۰ موکول به بازگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور نمی باشد لذا ادارات امور مالیاتی در اجرای ماده ۳۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور طرف مدت یک ماه پس از ارائه برگ خروجی صادره از گمرک جمهوری اسلامی ایران، در صورت درخواست استرداد از سوی مودی با رعایت مقررات از جمله بخشنامه های شماره ۵۱۹/ ۹۵/ ۲۰۰ مورخ ۲۶/ ۷/ ۱۳۹۵ و شماره ۶۳/ ۹۵/ ۲۰۰ مورخ ۳۰/ ۹/ ۱۳۹۵ نسبت به استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده اقدام نمایند.

?۲ . نرخ صفر مالیاتی موضوع ماده ۱۴۱ قانون مالیات های مستقیم متناسب با میزان بازگشت ارز به چرخه اقتصادی کشور و رفع تعهد ارزی صادرکنندگان که از طریق سامانه استخراج و ویرایش اطلاعات مودیان در دسترس ادارات امور مالیاتی و مودیان مالیاتی می باشد، نسبت به درآمدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات صادرکنندگان در سال ۱۴۰۰ اعمال می شود.

?بدیهی است هزینه های مرتبط با درآمدهای صادراتی که مشمول برخورداری از نرخ صفر مالیاتی نشده اند با رعایت مقررات فصل دوم از باب چهارم قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه ۱۳۶۶ و اصلاحیه ها و الحاقات بعدی آن از جمله هزینه های قابل قبول مالیاتی برای تشخیص درآمد مشمول مالیات خواهد بود.اعتراض به مطالبات مالیاتی

مهلت اعتراض به اوراق مطالبه مالیات

مطابق ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده : مهلت اعتراض به اوراق مطالبه مالیات یا برگه استرداد مالیات اضافه پرداختی ، ظرف بیست (۲۰) روز پس از ابلاغ می باشد.

?در صورتی که رفع اختلاف نشود
?در مواردی که اوراق مذکور ابلاغ قانونی شده باشد و مودی ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قانونی، جهت ثبت اعتراض مراجعه ننماید

◾️پرونده مالیاتی مودی ظرف ۲۰ روز بایستی به هیات حل اختلاف احاله شود ( زمان قانونی که  متاسفانه هم اکنون ، بعضا بیش از ۶ ماه هم خبری از طرح پرونده در هیات نیست )!!

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *