مالیات بر خانه های خالی

خانه های خالی

مالیات بر خانه های خالی از موضوعات بسیار مهمی است که از ابتدای سال جاری در اخبار و رسانه ها پیگیری می شود و یقینا مورد توجه خاص دولت می باشد.،که به منظور تامین درامدهای دولت بر اساس مالیات بر خانه های خالی و پایین آمدن قیمت مسکن این قانون تدوین شده است…

مالیات بر خانه‌ها یک خالی

شرایط مشمول مالیات بر خانه های خالی

مطابق بخش پنجم / بند ۵ از تبصره ۸ الحاقی به ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم

?۵- واحدهای مسکونی واقع در کلیه شهرهای زیر یکصدهزار نفر جمعیت و روستاهای کشور که هریک از  مالک یا بهره­‌بردار آن‌ها در سامانه املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حكم خانه‌ خالی تلقی شده و مشمول جریمه‌ای معادل بیست درصد(۲۰%) مالیات سال اول موضوع ماده (۵۴ مکرر) این قانون و واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای یکصدهزار نفر جمعیت که  هریک از  مالک یا بهره­‌بردار  آن‌ها در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد، در حکم خانه خالی موضوع ماده (۵۴ مکرر) این قانون محسوب میشوند.

?مالکان واحدهای مسکونی مکلفند اقامت اعلام ‌شده توسط بهره‌برداران واحد مسکونی در سامانه مذکور را تایید کنند؛ در غیر اینصورت، واحدهای مذكور در حكم خانه خالی تلقی شده و حسب مورد مشمول مالیات موضوع ماده ۵۴ مكرر یا جریمه موضوع این بند میشوند.

?در صورت عدم اعلام بهره‌بردار یا ساکن، مالک می تواند با ارائه اسناد مثبته از شمول این مالیات خارج شود. در صورت احراز تخلف مالک به نحوی که منجر به عدم تشخیص یا تشخیص غلط خانه خالی گردد، مالک علاوه بر پرداخت مالیات مندرج در ماده (۵۴ مکرر) این قانون، مشمول جریمه‌ای معادل مالیات متعلقه میشود.

?سامانه باید به گونه‌ای طراحی شود كه مالک بتواند ادعای مستاجر مبنی بر داشتن یا نداشتن اقامتگاه اصلی را صحت‌سنجی نماید. در صورتی که مالک بخواهد واحد مسکونی خود را به فردی که اقامتگاه اصلی دیگری در سامانه برای او تعریف شده است اجاره دهد، واحد مسکونی وی در حکم خانه خالی موضوع ماده (۵۴ مکرر) این قانون تلقی می شود و مشمول مالیات موضوع ماده (۵۳) این قانون نمیگردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *