یکی از شرایط نسبتاً جدید مالیات ایران، مالیات سه ماهه یا فرم معاملات سه ماهه است. این روشی برای بیان معاملات فصلی که چندین سال است به طور جدی در برخی مشاغل اعمال می شود. فعالیتهای مالی شرکتها در هر دوره باید مورد بررسی قرار گیرد و نتایج این فعالیتهای مالی و نظرسنجیها در گزارشهایی به نام صورتهای مالی جمع آوری شود.
معاملات فصلی مالیاتی یعنی چه؟
برخی از این مشاغل مشمول بند الف عبارتند از: کلیه افرادی که کارت بازرگانی دارند، واردکنندگان و صادرکنندگان کالا، افرادی که صاحب کارخانه و شرکت های تولیدی هستند و مجوز انجام فعالیت های تولیدی را دارند، افرادی که پروانه کسب کرده اند معادن، کلیه شرکتهای حسابداری، حسابرسی و خدمات، بیمارستانها و زایشگاه ها، همچنین کلینیک ها، آسایشگاه ها و مدارس باید فرم معاملات سه ماهه خود را ارائه دهند.
نکته ای که ممکن است برخی را گیج کند این واقعیت است که معاملات سه ماهه مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند. فرم معاملات سه ماهه محدود به ارائه لیستی از معاملات است و مالیات جداگانه ای دریافت نمی کند. در واقع معاملات سه ماهه تنها راه شفاف سازی معاملات و معامله گران است. در حالی که مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که در عین حال مpدیان آن ملزم به ارائه معاملات سه ماهه هستند. به خاطر داشته باشید که معاملات فصلی محدود به پرداخت کنندگان مالیات بر ارزش افزوده نیست. در ادامه مطلب در این باره خواهید خواند.
مطابق ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، مودیان مشمول ارائه معاملات فصلی موظفند برای کلیه معاملات خود فاکتور صادر کنند و شماره اقتصادی خود و شماره معامله را در آن وارد کنند و در فواصل سه ماهه فاکتورهای خود را در قالب های خاص لیست کنند اداره مالیات ارسال.
سازمان امور مالیاتی کشور معاملات فصلی
همانطور که قبلاً ذکر شد، فرم معاملات سه ماهه در ایران به عنوان مالیات سه ماهه نیز شناخته می شود. ارسال مالیات سه ماهه یا همان شکل معاملات سه ماهه اولین بار در سال 1994 در قانون جمع آوری درآمد دولت مطرح شد. در این طرح، دولت برای پیش بینی درآمد مالیاتی خود، افرادی را كه ملزم به دریافت كارت اقتصادی بودند، ملزم كرد فاكتورهای خود را در دوره های سه ماهه ارائه دهند و شماره اقتصادی خریدار و فروشنده را وارد كنند.
در سال 2001، دستورالعمل اجرایی ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم در این زمینه تصویب شد و وظیفه آن در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی افزایش یافت. سرانجام، پس از 11 سال در سال 2012، این قانون رسماً اجرا شد و م taxدیان معاملات فصلی مالیاتی را ملزم به دریافت کد اقتصادی و درج کد اقتصادی خریدار و فروشنده در معاملات کردند و در همان زمان از آنها خواسته شد که فرم معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی به صورت فصلی. ارسال. در حقیقت روند ارائه این طرح و اجرای آن 18 سال به طول انجامید.
بدون دیدگاه