وکیل دعاوی مالیاتی راجع به رای حل اختلاف مالیاتی توضیحاتی را به مالیات دهندگان و صاحبین کسب و کار ارائه میدهد.در ادامه تشریح وکیل دعاوی مالیاتی را راجع به نحوه تشکیل هیات حل اختلاف مالیاتی و در خصوص نمایندگان مالیاتی در این هیات را میخوانید…
عدم اعتبار رای هیات حل اختلاف مالیاتی در صورت عدم حضور نماینده مالیاتی
اگر رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدون حضور نماینده مودی مالیاتی صادر شده باشد فاقد اعتبار قانونی است.
◾️برابر بند ۳ ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم، مودی مالیاتی میتواند و حق دارد که همزمان با اعتراض به برگ تشخیص مالیات از بین افراد زیر یک نفر را به عنوان نماینده خود جهت حضور در هیات حل اختلاف مالیاتی، معرفی نماید:
?یک نفر از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
?یک نفر از اتاق تعاون ایران یا
?یک نفر از جامعه حسابداران رسمی ایران یا
?یک نفر از مجامع حرفهای ویا تشکل های صنفی یا
?یک نفر از شورای اسلامی شهر
◾️اگر مودی نماینده خود را از بین یکی از افراد یادشده در بالا انتخاب کند هیئت حل اختلاف مالیاتی برای رسیدگی به اعتراض مالیات دهنده نسبت به برگ تشخیص مالیات باید نماینده مودی را نیز دعوت کند و رسیدگی و صدور رای باید با حضور نماینده مودی مالیاتی انجام شود.
◾️اگر رسیدگی و صدور رای در هیات حل اختلاف مالیاتی، بدون حضور نماینده مودی مالیاتی انجام شده باشد رای صادره فاقد اعتبار قانونی است و از طریق دیوان عدالت اداری و یا اعتراض به مراجع تجدیدنظر مالیاتی ، قابل ابطال خواهد بود.
اصطلاحات مالیاتی و انواع مالیات
? مالیات ابرازی : مالیاتی که مودی مالیاتی با در اظهارنامه تسلیمی ابراز می نماید . این مالیات بایستی پرداخت و یا ترتیب پرداخت آن داده شود و در غیر اینصورت قابل وصول از طریق اجرائیات خواهد بود .
? مالیات تشخیصی : پس از ارسال اظهارنامه عملکرد و یا عدم تسلیم اظهارنامه و رسیدگی ماموران مالیاتی ، نسبت به صدور برگ تشخیص مالیات با تعیین مالیات ( و یا معاف از پرداخت مالیات ) اقدام می گردد که به آن مالیات تشخیصی گفته میشود.
? مالیات قطعی : اگر مودی مالیاتی به مالیات تشخیص خود اعتراضی نکند و یا اینکه با مسئول مربوطه توافق در تعیین درآمد و میزان مالیات نماید و یا سایر مراحل قانونی همچون مراجع حل اختلاف را سپری نماید ، مالیات تشخیصی به عنوان مالیات قطعی شناخته خواهد شد .
بدون دیدگاه